Hristos a Înviat!


Intră acum și în grupul de

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns sâmbătă seara pe Aeroportul Suceava. A fost un moment special, şi pentru mine, pentru toţi cei prezenţi acolo, şi au fost câteva sute de oameni, dar în special pentru cel care a avut ideea aducerii ei la Suceava, adică pentru preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.
L-am văzut sâmbătă seara pe Gheorghe Flutur transpus cu adevărat de moment.

Mulţi dintre cei care erau prezenţi pe Aeroport au observat că acesta nu prea arăta ca de obicei, stăpân pe sine şi plin de dinamism. Flutur arăta mai degrabă un om care e parte dintr-un scenariu în care el este o simplă unealtă. E pentru prima dată când l-am văzut pe liderul PD-Liştilor suceveni răvăşit şi doritor să împărtăşească cu cei din jur din experinţa lui. La un moment dat, când a început să mulţumească celor care au fost alături de el în misiunea de la Ierusalim, i-a trecut pe cei doi preoţi care au făcut parte din delegaţia de la Ierusalim, la capitolul „colegi de drum”.

Aducerea Luminii Sfinte la Suceava m-a făcut să mă simt bine. E pentru prima dată când Suceava nu a trebuit să „se mai închine” la cei de la Bucureşti ca să primească ceva. Nu am mai fost „cei de acolo unde se atârnă harta în cui”. Gheorghe Flutur a făcut o „aroganţă” şi şi-a permis, alături de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, să fie egalul celor de la Bucureşti.

Nu ştiu cât îl va costa pe Flutur gestul de a fi egalul „capitalişitilor” dar ştiu că m-am simţit pentru câteva secunde mândru că sunt sucevean şi bucovinean. La urma-urmei Lumina din noaptea de Înviere face toţi banii şi probabil că multă lume se va bucura să ştie că ceea ce a ars la Ierusalim în faţa a mii de preoţi va fi în casele lor.

Să aveţi parte de Lumină şi de un suflet mai bun pentru restul anului!!
Sărbători cu bine!

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de