A fost Berceanu. A plecat Berceanu


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava a „fiert” joi, pe 4 iunie. Doar la figurat, că la propriu a cam plouat şi nimic frumos de văzut pe stradă. Suceava a fiert pentru că în judeţ s-a îndurat să apară în vizită, după ce fusese aşteptat cu surle şi trâmbiţe cu o săptămână înainte şi nu a mai apărut, ministrul transporturilor Radu Berceanu.

Singurul lucru bun pe care l-am văzut de pe urma acestei vizite a fost că cei de la SCCF Group Colas Iaşi, care se chiunuie de vreo 4 ani să termine DN 17, drumul care leagă Suceava de Vatra Dornei au ieşit cu mic cu mare ca să fie văzuţi la treabă. Stăteau săracii şi mutau câte o bucată de pământ de la stânga la dreapta ca să nu îngheţe de frig.

Erau rumeni la faţă şi îmbrăcaţi frumos cu veste verzi şi unii cu veste portocalii, ca să îi placă ministrului Berceanu. Acesta s-a uitat de mai multe ori pe teren la ceea ce se întâmplă, a primit asigurări că pe 30 iunie primul tronson de drum din DN 17 va fi gata şi recepţionat final, după care a plecat liniştit la Bucureşti.

Nu prea am înţeles mare lucru despre vizita lui Berceanu şi mai ales la ce a folosit ea, în condiţiile în care ministrul s-a grăbit foarte tare să ajungă din nou la Bucureşti pentru că avea treburi mai importante, cum ar fi de exemplu o emisiune în direct la una dintre televizunile centrale. Aşa că, dragi suceveni, mesajul lui Berceanu pentru Suceava a fost, în termini, mai puţini diplomatici: „Băieţi, mi-a plăcut în mod deosebit de voi, dar am ceva treabă. Haideţi, rămâneţi cu bine şi pe mâinile lui Gheorghe Flutur!”

Dacă o fi de bine sau de rău, asta nu pot şti la această dată, însă un lucru e clar: Gheorghe Flutur a adus în campania asta la Suceava toată floarea Guvernului PSD-PD-L. Pe partea lui portocalie. Că şi cei cu „roşu” au făcut săptămâna trecută şedinţă de Guvern la Suceava cu 6 miniştri. Mai mare dragul.

Dacă cineva crede că judeţul va avea de câştigat de pe urma venirii Guvernului în zonă, se înşeală amarnic. E naiv. Singurul care are de câştigat ceva este Petru Luhan, candidatul PD-L la Parlamentul European, care, asimilat fiind ca „omul lui Flutur” va reuşi, poate să obţină un scor mai mare şi să stea liniştit că va pleca la Bruxelles.

Pentru mine, concluzia zilei de joi a fost simplă: a fost Berceanu, a stat un pic Berceanu, s-a plimbat pe la câteva poduri, a plecat Berceanu. Şi a fost ziua a patra din săptămână !!

PS: Un lucru ciudat. La venirea miniştrilor PSD la Suceava, din caravană, a făcut parte şi şeful Inspectoratului judeţean de Poliţie Suceava, Nicuşor Todiruţ. Joi însă, când a fost Berceanu, Todiruţ a lipsit. Surse demne de încredere din IJP susţin că acesta se află în concediu medical. Motiv pentru care îi dorim însănătoşire grabnică.

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de