Ghiocelul de Dâmboviţa – produs 100 % românesc


Intră acum și în grupul de

Dacă daţi „sărci pe gagăl”, sau altfel spus search pe www.google.com, cum i-ar plăcea preşedintelui României Traian Băsescu să facă elevii mai tot timpul în viaţa asta a lor de şcolar, veţi fi extrem de uimit că a apărut o nouă plantă. E vorba despre Ghiocelul de Dâmboviţa. Această plantă are aceeaşi coloratură precum ghiocelul clasic, dar spre deosebire de acesta, cel de Dâmboviţa are o durată de viaţă mult mai mare, de la câteva luni la câţiva ani, în funcţie de solul în care este plantat.

Ghiocelul de Dâmboviţa a apărut cu predilecţie anul trecut, mai spre iarnă, şi de atunci este văzut la toate şedinţele de Guvern. Stă mai la coada mesei unde se adună cu predilecţie miniştrii PSD. De altfel, ghiocelul de Dâmboviţa chiar poate fi confundat cu miniştrii PSD din Guvernul BOC. Şi că tot eram la www.google.com, dacă veţi avea curiozitatea să daţi căutare după formula ghiocel de dâmboviţa veţi avea surpinderea să descoperiţi lista cu miniştrii PSD din actualul Guvern.

Lăsând poantele deoparte, trebuie spus că aşa cum sunt umiliţi miniştrii PSD din actualul Guvern, mai rar au fost umiliţi politicienii. Ultima palmă, de data asta dată chiar de un coleg de cabinet, a fost a lui Vasile Blaga, care supărat că social-democraţii au gângurit împotriva prezenţei preşedintelui Traian Băsescu, neinvitat, la o şedinţă de Guvern, le-a explicat sec: „Dacă miniştrii PSD pleacă de la o şedinţă la care participă Băsescu, pleacă de tot de la Guvernare!”.

Altfel spus: Băieţi – deocamdată tatăl vostru politic se cheamă Traian Băsescu şi nu Mircea Geoană. Că nu era suficient că a venit Băsescu la şedinţă şi a început să facă ordine cu miniştrii PSD, a mai sărit şi Blaga să le explice verde-n „sfârlă” că dacă Doamne fereşte să se gândească la glume proaste de genul părăsirii sălii de şedinţă că domnul preşedinte nu serveşte din astea.

Drept e că după cum i-a învăţat Băsescu pe democrat-liberali, la el în faţă nu se poate sta decât în poziţie de drepţi. La social-democraţi există doar varianta puţin aplecat spre faţă, cu privirea în pământ şi, dacă s-ar putea, cu coada balansând de la stânga la dreapta mimând dorinţa de a fi mângâiat, măcar cu privirea. La aşa ţară, aşa miniştri şi la aşa miniştri, aşa Guvern. Bine aţi venit în România! Aţi avut o şansă înainte să intraţi aici!

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de