BB, de la munte până la mare. Caci mare este, Doamne, gradina Ta din Carpaţi !!!


Intră acum și în grupul de

Acum toată lumea este fericită. Dacă Elena Udrea a reuşit să nu iasă pe locul doi în competiţia pentru câştigarea preşedinţiei PDL Bucureşti, în condiţiile în care candida de una singură, înseamnă că toţi miniştrii se pot concentra asupra bugetului ţării pe anul 2011. Ceea ce în mod normal ar trebui pe toţi să ne bucure.

Vă pot spune cu siguranţă că bugetul pe 2011, ăla care trebuia să fie aproape gata structurat până la ora asta, dar pe care premierul nici măcar nu l-a visat, va fi ceva de genul „acum ori niciodată”. Problema guvernului BB (Boc-Băsescu) este că băieţii din Germania s-au cam prins cum merge treaba cu banul public prin România şi nu prea se mai lasă aburiţi când vine vorba de fonduri publice şi de banii contribuabilului european, aşa că degeaba le flutură Udrea frunza verde pe sub nas, că nu merge.

Guvernul BB nu are până acum nici un fel de soluţie pentru a face ca sistemul fiscal să funcţioneze măcar la jumătate ca în celelalte ţări din UE. Nu a avut nici un fel de reacţie pentru a-i determina pe bugetari să muncească pe bune sau să înţeleagă faptul că sistemul privat e soluţia în România. Iar dacă ar fi să vorbim sincer despre măsurile pentru protejarea mediului privat (aşa cum de altfel făceau spume la gură prin campania electorală Boc, Stolojan, Turcan, Flutur şi Videanu, propovăduind că se va întâmpla când PDL va fi la guvernare) ar trebui să spunem că singura măsură care a avut efect pentru cei care au priceput cum merg lucrurile a fost …. . Dar nu a fost nici una.

O adevărată maşină de propagandă şi manipulare, în care sărăcia a fost exploatată la maxim, iar frica de a nu avea serviciu a devenit cel mai bun motiv de acţiune, s-a pus în funcţiune şi toţi au amuţit. De la mass-media, la societatea civilă, de la liderii de sindicat, la marile confederaţii patronale. Toţi sunt muţi în faţa unui guvern care nu a înţeles nimic şi care, în prostia majorităţii miniştrilor care îl formează, mai crede că va mai avea vreodată şansa să fie la butoanele ţării.

Vina e a tuturor celor care au votat PDL, care au furat pentru ca PDL să ajungă unde e acum (şi aici mă gândesc cu tandreţe la votul pentru preşedinte de la Ambasada de la Paris), a celor care nu au vorbit când au văzut că se fură, a celor care acum nu fac nimic când văd că se fură în continuare şi în mare parte a intelectualilor acestei ţări care pentru un pumn de mălai în plus s-au pus în slujba unor nulităţi. Şi totuşi nu ar fi grav dacă aceste nulităţi ar asculta. Dar nu o fac.

România nu are buget însă Guvernul BB are tendiţa, tot mai des, de a copia tot ce a fost bun în Guvernarea Adrian Năstase. Mă şochează modul vulgar cum acest guvern, aşa zis de dreapta, îşi regăseşte obârşiile social-democrate şi cum repune pe tapet măsuri pe care le blamau în campania electorală din toţi bojocii.

Cu o lună înainte de Crăciun, România nu ştie care va fi salariul minim la anul. Românii nu ştiu dacă o eventuală creştere a salariului va duce la ceva bun sau rău. Românii nu ştiu dacă pot avea încredere în vreo bancă din ţara asta şi nici dacă zecile de miliarde de euro din Banca Naţională vor avea posibilitatea să ţină cursul euro la 4,3 lei.

Bugetarii din România nu ştiu dacă bugetul din 2011 va însemna plecarea a câtorva zeci de oameni din sistem sau a câtorva zeci de mii. Guvernul BB ştie doar că pe vremea premierului Adrian Năstase erau aproximativ 800.000 de bugetari şi că după două guvernări succesive de „dreapta” sunt peste 1,3 milioane de bugetari.

Ultima măsură revoluţionară de dreapta, după ce au luat serios în calcul impozitarea diferenţiată, este acum impozitarea de 3 % pe venitul micro-intreprinderilor. Asta e poate cea mai tare dintre toate.

Sub guvernul BB am învăţat că e bine să nu îţi faci un plan de afaceri pe o perioadă mai mare de 3 luni, să nu crezi că TVA nu se va mări şi că inflaţia nu va fi cu siguraţă cea prognozată la începutul anului. E atât de penibil Guvernul lui Băsescu!

Sunt curios însă ce mega-strategie economică va pune pe masa de lucru Guvernul BB şi la ce balamuc fiscal va genera bugetul pe 2011. Am deja o viziune asupra dezastrului care va urma, care va fi cu mult mai crud decât cel social de până acum. Şi toate astea se vor face în numele CRIZEI MONDIALE. Şi a acordului cu FMI. Exact ca în campanie: Ei cu ei… restul sunt contribuabili. Sau sponsori la partid.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de