PNL-PC la Suceava: Băişanu şi cumătrii săi …


Intră acum și în grupul de

Anul 2011 a început interesant din punct de vedere al mişcărilor pe scena politică. PNL şi PC s-au gândit, dar nu cred că foarte mult timp, şi au uns blatul pentru o alianţă politică pe termen lung. Zic ei. Din punct de vedere al naivilor în ale politicii, şi sunt suficienţi prin jur, ceea ce fac PNL şi PC acum se cheamă că ar coagula forţele de centru-dreapta.

Din punctul lor de vedere însă se cheamă că au dat doar o mică lovitură de imagine. Pentru că din momentul acesta „adevărata forţă de dreapta” se creeză în jurul PNL şi nicidecum al PDL aşa cum tot visează preşedintele ţării.

Trebuie să fii suficient de prost ca să crezi că alianţa de până acum dintre PSD şi PC însemna pentru social-democraţi ceva mai mult decât spaţiu generos pe televiziunile conduse de liderul PC, senatorul Dan Voiculescu, Antena 1,2,3, etc..

Pentru PSD, care are acum aproape 40 % in sondaje se poate să fi fost o greşeală să nu mai vrea să continue mariajul cu PC pentru că o mare parte din cota de piaţă a social-democraţilor este dată de lupta pe care „divele” de la Antena 1 şi 3 o dau zilnic cu Guvernul şi preşedintele Băsescu.

Se poate însă să fi fost vorba şi de un alt fel de calcul al celor de la PSD şi liderul lor Victor Ponta să încerce acum un fel de eliberare de sub mantia adolescenţei politice şi intrarea în zona maturităţii. 2011 îl va învăţa dacă a greşit sau nu.

La Suceava, când stau să mă gândesc ce se întâmplă mă umflă instantaneu râsul. Vă daţi seama cam ce hal de alianţă va fi aici în Bucovina între PNL şi PC?

Înainte de asta vă rog însă să vă reamintiţi faptul că PC nu mai există de vreo doi ani prin judeţ şi că liderul actual al PNL, „el maximo” Alexandru Băişanu a fost lider al PC. Aşa s-a ajuns el subprefect în perioada Guvernului Tăriceanu (PNL) şi a prins gustul celui cu simbria babană de la stat şi şofer la scară.

Acum vă rog să faceţi un exerciţiu de imaginaţie şi să vedeţi viitoarea alianţă PNL-PC de la Suceava. Va fi ceva de genul Băişanu şi cumătrii săi. Adicătelea, în buna tradiţie introdusă la PNL după venirea lui Băişanu în fruntea organizaţiei cum că…cumătria salvează România, la PC mă gândesc că tot unul dintre cumătrii lui Băişanu va fi lider judeţean. Iar la organizaţia municipală Suceava a PC tot un cumătru de-al lui că are de unde.

De aia spun că deja am în faţă scena cu Sandu şi cumătrii săi, la masă, cu un pahar de vin în faţă că nu îl văd pe Băişanu să dea „uischi”, şi cu actualul preşedinte al PNL pe post de Mesia al dreptei din judeţul Suceava.

Tare mi-e că după ce s-a anunţat oficial logodna PNL cu PC, la Suceava a început deja licitaţia pentru cine va prelua preşedinţia de la PC. Că locuri sunt. Vă daţi seama cum se gudură acum cumătrii pe lângă Sandu Băişanu? Vă închipuiţi cum deja se văd ei peste tot, şi la Guvernare şi la Consiliul Judeţean şi la Primăria Suceava? Vă daţi seama că deja beţia puterii i-a cuprins pe toţi?

Numai că am o veste proastă pentru Băişanu. Tributul pe încumătreală îl va plăti foarte curând şi foarte scump. Schema asta a mai fost jucată şi de alţii şi e perdantă de la bun început.

Dacă însă Băişanu vrea doar să facă bani din afacerea PNL –PC atunci treaba e ca şi rezolvată şi 2011 va fi un an bun pentru el. Să trăiţi bine !!

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de