Pentru cine joacă Cezar Ioja piesa de la Vatra Dornei?


Intră acum și în grupul de

La Vatra Dornei, în USL lucrurile sunt clare, fiecare dintre aliaţi, PSD şi PNL, cu candidatul său pentru primărie şi cu propria listă de cosilieri locali. Deci USL la Vatra Dornei nu prea există.

Disputele dintre liderul PSD, Cezar Ioja care îşi doreşte cu ardoare fotoliul de primar şi actualul primar PNL in functie, Ioan Moraru, par a fi ireconciliabile şi vor oferi PDL o serioasă optiune pentru castigarea primariei, în conditiile în care de foarte multe mandate doar PSD si PNL au avut primar aici.

La cum se desfăşoară lucrurile la Vatra Dornei şi la cât orgoliu este antrenat în joc în momentul de faţă nu ar fi exclus să vedem o serioasă ruptură chiar la nivel de organizaţii judeţene pentru că nu îl văd pe liderul PNL Alexandru Băişanu acceptând ideea ca „baiatul cu chelie din PSD” (cum singur l-a numit pe Cezar Ioja) să meargă la Primărie. Şi PNL să îl şi susţină…

Ceea ce se petrece la Dorna poate fi replicat foarte bine la nivelul multor localităţi din judeţul Suceava şi în loc de un USL puternic, care să aibă ca adversar unic doar PDL, se va ajunge la o luptă de „care pe care” indiferent de partid. Pe principiul, că cine nu e cu noi e împotriva noastră.

Cu 3 luni inainte de campania electorală, Vatra Dornei este un butoi cu pulbere care tot încearcă să explodeze. Organizaţia lui Ioja a făcut marţi un pas important şi a anunţat că merge cu candidat propriu la Primărie şi cu lista separată de consilieri locali.

Dacă nici asta nu il va enerva suficient de mult pe Alexandru Băişanu nu ştiu ce anume i-ar putea stârni mânia.

Şi totuşi, ţinând cont de trecutul politic a lui Cezar Ioja şi mai ales de situaţia politică din bazinul Dornelor, mă întreb, pentru cine joacă Cezar Ioja piesa aceasta de unic salvator al dornenilor?

MIHAI CHIRA

PS: Şi toate astea se întâmplă într-un moment foarte interesant, când liderul PDL Gheorghe Flutur a transferat catre proaspătul ministru de interne, Gabriel Berca, liderul PDL Bacău, influenţa si puterea pe care o avea in Moldova.
De ce nu foloseşte USL slăbiciunea lui Gheorghe Flutur….?!


Intră acum și în grupul de