Parintele Alexandru. Alexandru Baisanu


Intră acum și în grupul de

Poate pentru prima dată de când a intrat în politică, şi asta se întâmpla pe vremea când ApR (Alianţa pentru România) era mare şi tare, ceva de genul PP-DD la vremea asta, actualul preşedinte al PNL Suceava, Alexandru Băişanu (care între timp a mai trecut şi pe la PUR şi unii susţin că ar fi cerut azil politic şi la PSD) are şansa reformării politicii din judeţul Suceava. Are şansă să facă altceva.

La ultima conferinţă de presă a partidului, liderul PNL a anunţat că el s-a înscris la Teologie şi că urmează cursurile Universităţii OVIDIU din Constanţa.

Dl Băişanu candidează şi la funcţia de primar al Sucevei însă, după toate măsurătorile politice efectuate până acum, mai mari şanse are să-i dea Aghiazma Mare lui Ion Lungu decât să-l înlocuiască din funcţia de primar al Sucevei.

Faptul că dl Băişanu vrea să se facă preot înseamnă ceva. Mă gândesc că nu degeabă o fi dorit domnia sa să îmbrăţişeze una dintre cele mai grele meserii din lume, cea de preot! S-o fi săturat şi el.

Vă daţi seama că dl Băişanu, pe viitor părintele Alexandru, va trebui să se lepede de ceea ce acum face foarte bine. Adică politică. Adică va trebui să nu mintă. Să nu minţi e una dintre cele 10 porunci.

Să nu furi. O altă poruncă. Dar….ce politician e acela care nu fură?

Să nu îţi pizmuieşti aproapele!

Şi aş putea continua mult şi bine.

Faptul că „părintele” Alexandru a înţeles că se poate şi altfel nu este decât laudabil şi de apreciat. Faptul că merge în alegeri împotriva lui Ion Lungu, deci se „sacrifică” pe sine pentru binele multora din PNL, iarăşi e de apreciat.

Mai există însă o singură necunoscută în toată ecuaţia „părintelui” Alexandru: unde va vrea să îşi facă parohia?

Şi aici, iarăşi mirenii din Palatul Administrativ al judeţului, susţin că la cât teren are, ar putea foarte bine să îşi ridice o Biserică, chiar în centrul Sucevei. Şi să meargă liniştit la primarul Lungu şi să ceară bani, pentru că, se ştie, domnul Lungu e foarte sensibil la cele SFINTE.

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de