Nimic. Despre Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Școala de pregătire politica a PSD Suceava, realizata zilele acestea la Câmpulung Moldovenesc și la care au fost prezenți câteva zeci de tineri din județul Suceava și din alte părți ale țării, alături de parlamentari PSD, primari și aleși locali ai social-democraților suceveni mi-au permis să diagnostichez foarte clar boala de care organizația suferă de ceva vreme.

PSD-iştii suceveni, majoritatea dintre ei, suferă de sindromul tandemului Mîrza-Flutur.

Să mă explic.

Deși organizația e condusă de ani buni de tânărul Cătălin Nechifor care încearcă din răsputeri să dea un aer de management politic nou, social-democrații suceveni încă se mișcă parcă ar fi hipnotizați și așteaptă la fiecare pas comanda unui „tătuc politic” așa cum s-a întâmplat zece ani cu PSD Suceava sub comanda lui Gavril Mîrza.

Noua garnitură din PSD acționează de parcă nu îi vine a crede că nu trebuie să ia aprobare pentru fiecare ieșire în presă, pentru fiecare acțiune politică „de doi lei” cum ar fi vopsitul pomilor sau vreo zi a unei comune. Ca să nu mai spunem despre a visa la vreun post în administrație dacă nu ești ”OMUL lui Mîrza!”.

În PSD Suceava încă sunt două mari grupări. Gruparea domnului Mîrza și restul.

Și de ce spun asta pentru că, după ce analizezi un pic repartizarea fotoliilor mai cu ștaif din județul Suceava realizezi că de fapt nu e mare lucru de la marea coabitare dintre PSD şi PDL, de acum câțiva ani, când Gavril Mîrza, pe atunci președinte al PSD şi al CJ Suceava și Gheorghe Flutur, președinte al PDL, au împărțit funcțiile.

O fi pură coincidență că PDL-iştii sunt în funcții bine mersi, chiar dacă au trebuit pe alocuri să suporte un transfer temporar la PNL. Alții nici măcar asta nu au făcut-o pe motiv că sunt … buni profesioniști!!

Pe de altă parte, la prima școală de pregătire politică de după câștigarea alegerilor de anul trecut, liderii PSD Suceava nu au avut nici un subiect mai de soi de dezbătut decât Gheorghe Flutur.

De cât de rău poate fi acesta și de cum s-au chinuit dragii de ei să îl bată în alegerile locale și generale (la cele generale discuția ar putea fi mai interesantă dacă actorii de pe colegiul  Flutur-Mîrza, și aici e iarăși o mare coincidență cumde s-au aliniat astrele de așa manieră încât tot cei doi au ieșit la urne, unde primul e senator și al doilea deputat, ar avea curajul să işte o analiză la subiect).

Și s-a vorbit vineri în fața tinerilor PSD-işti despre Gheorghe Flutur. Și au dat în el și nimeni nu înțelegea de ce e Gheorghe Flutur subiectul. Dar le-a plăcut să dea în el.

Bine măcar că tinerii din PSD au aflat că senatorul e în viața politică suceveană și prezintă un pericol real pentru partid, deși presa nu l-a văzut la ochi de luni bune, iar colegii social-democrați din Senat se jură că îl zăresc, lunar, doar pe la casieria Parlamentului.

Mi-am dat seama că unii dintre membrii din județ ai PSD Suceava suferă groaznic după Gheorghe Flutur. Dar nu după cel de la PDL. Ei și-ar fi dorit un Flutur al PSD în scaunul de șef al CJ numai că președintele Cătălin Nechifor are cu totul altă abordare al actului de management al CJ Suceava și nu înțelege să fie mumă pentru PSD și ce o mai rămâne pentru PDL şi PNL. Iar PSD-iştii încă suferă copios după vremurile când aveau „dictatorul lor” la șefia Consiliului.

PSD-istii încă nu înțeleg că tandemul Mîrza-Flutur s-a dovedit câștigător doar pentru cei doi și că e momentul să treacă la următorul nivel. Nu cred însă că sunt capabili deocamdată!!

MIHAI  CHIRA

PS: distinsul jurnalist Sorin Avram a spus la Școală că PSD are o mare problemă cu comunicarea în mass media și i-a avertizat pe liderii PSD să nu facă și ei greseala de a deveni aroganți în materie de comunicare și dialog pe care PDL-ul a săvârșit-o. De acord cu el numai că mi-e groază să mă gândesc că de luni, începe ofensiva PSD de a comunica presei de cât de mult rău a făcut Flutur judeţului Suceava. Şi iar o luăm de la capăt.


Intră acum și în grupul de