O. Minciunici -mărturisitorul dreptei lui Popovici în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Partidul Mișcarea Populară, filiala Suceava, a susținut săptămâna trecută o conferință de presă unde, mai mulți oameni cu intenții declarate a fi deosebite (printre ei si câțiva care au trăi bine în PDL si de pe urma PDL), de unificare a dreptei, au spus că ei sunt nucleul a ceea ce va însemna viitoarea dreaptă în Suceava.

 

Surprinzător,oamenii in jurul cărora urmează să se coaguleze dreapta în județul Suceava sunt doi foști PSD-isti. Primul e Corneliu Popovici, fost membru PSD, devenit secretar de stat în Ministerul Turismului în perioada 2008/2009, când PSD coabita fără probleme la guvernare cu PDL, și rămas la PDL după ruptura dintre PSD si PDL pentru că era păcat să piardă Ministerul și dna Elena Udrea un om atât de valoros ca domnia sa.

 

A se observa că nu am folosit în a caracteriza gestul domniei sale cuvinte de genul-oportunism, tradător politic sau traseist. Sunt convins că încă de la acea vreme dl Popovici visa că la un moment dat va pleca din PDL pentru a coagula dreapta în judetul Suceava.

 

La conferința de presă cu pricina, dl Popovici ne-a anunțat că mâna sa dreaptă în ale coagulării va fi nimeni altul decât un mai vechi prieten PSD-ist, liderul județean al Forței Civice, Ovidiu Milici. Despre plecarea lui Milici din PSD am mai scris, iar motivele îi aparțin.

Dl Milici însă, într-un exces de zel politicianist, vine la tribuna PMP si anunță că el in calitate de lider al FC, avertizează conducerea centrală a FC că e necesară și obligatorie o unire cu PMP și amenință că dacă nu se va face asta el pleacă din FC.

 

Numai că dl Milici a OMIS să spună presei că domnia sa din data de 13 ianuarie nu mai este lider al FC pentru simplul motiv că și-a depus mandatul la dispozitia conducerii centrale a partidului. Deci a mințit prin omisiune doar de dragul de a apărea in presă. Vă dați seama ce anunț ar fi fost ală că un fost lider FC (nu mai comentez ce înseamnă FC în judetul Suceava) devine mâna dreaptă a dlui Popovici.

Dl Milici a mințit prin omisiune lăsând presa să creadă cu totul altceva.

 

Nu m-aș fi sesizat foarte tare pe subiectul Milici, însă  după aflarea veștii că are mandatul depus, așa auto-intitulatul lider al dreptei sucevene a arătat că vina pentru această situaţie  aparține conducerii centrale a FC care trebuia încă din 13 ianuarie să se sesizeze cu privire la scrisoarea pe care a trimis-o el la Bucuresti.

 

Chiar mă întreb de ce Mihai Răzvan Ungureanu nu a ieșit public să spună că a primit o scrisoare de la liderul de la Suceava și de ce nu a convocat în regim de urgență o ședință extraordinară, un congres extraordinar, ceva acolo… prin care să decidă fuziunea cu PMP!

Ce l-o fi apucat, ce mai așteaptă?

 

Pentru un ”mărturisitor”, un ”propovăduitor” al dreptei si valorilor sale, cum se vrea a fi, dl Milici uită că e profesor pentru mulți copii, că ar trebui să fie un exemplu prin tot ce face și ce spune și că în politică nu ajunge numai să ”minți frumos”.

 

Poate că mai cinstit e să spui cine ești și ce dorești și să nu te dai cu ruj albastru pe buze sperând că în felul ăsta lumea o să creadă că ai sângele albastru. E vorba dacă vreți chiar de onoare. Că nu știrbea cu nimic din prestigiul domniei sale faptul că e presedinte demisionar.

 

Dar dl Milici dovedește doar că devine din ce in ce mai mult politicianul de care zice că a fugit din PSD, ăla care țipă la tine, care are cuvânt doar cât îi aduce lui profit și care apeleaza la limbajul duplicitar.

 

 

Succes ”coagulatorilor” !!

 

MIHAI   CHIRA

PS: tot la acea conferință de presă a fost stabilit ca regulă ca în fiecare luni, de la ora 10, la sediul PMP să fie conferință de presă. În prima luni, presa a primit un SMS prin care era anunțată că nu se mai face nici o conferință de presă. Asta așa ca un semn al mega-seriozității clamate de dl Popovici, care de altfel era in Suceava.


Intră acum și în grupul de