Pariul dlui BAISANU cu ”mârțoaga”!!!


Intră acum și în grupul de

Liberalii din județul Suceava s-au reunit duminică, în sala mică a Casei Culturii din municipiul reședință de județ (de altfel suficient de încăpătoare) pentru a-l cunoaște pe omul care ar trebui să fie și reprezentantul Bucovinei pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, în cadrul unei ședințe a Delegației Permanente a partidului.

Vom trece repede peste momentele penibile de la începutul ședinței când șeful PNL Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, i-a tot confundat în numeroase rânduri pe frații Țurcanu, ambii lideri liberali de la Botoșani, astfel încât nu mai știa nimeni dacă în sală e Florin sau Mihai.

Și la fel de repede și peste anunțul că Suceava are un reprezentant pe lista pentru Parlamentul European. E vorba de viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei.

Liderul PNL Suceava a avut decența să nu insiste pe poziția pe care ”omul de la Suceava” o ocupă pe lista pentru Parlamentul European pentru că altfel era necesară si o explicatție. Și apoi pentru ca dl Doroftei să devină cât de cât eligibil pentru poziția pe care o ocupă, PNL ar fi trebuit să spere la un scor la urne de peste 80 %!

Mai interesantă însă a fost abordarea dlui Florin … sau Mihai …(că oricum pentru PNL Suceava s-a demonstrat că nu contează prea mult) Țurcanu.

Domnia sa a avut un discurs simplu din care am reținut că nu știa ce vrea să spună la prima sa întâlnire cu activul PNL de la Suceava (oare de ce o mai fi venit în zonă?), nu știa cu ce să se îmbrace pentru ședință, dar că va lupta in PE pentru controlul alimentelor și nu își va muta familia la Bruxelles.

Pe mine unul m-a convins!!!

Partea a doua a sedinței însă, l-a scos din nou la rampă pe dl Băișanu care a avut un discurs naționalist și a bătut multă monedă pe evenimentele recente din Transilvania, zona locuită preponderent de etnici maghiari.

Dl Băișanu a făcut apologia toleranței etnice din Bucovina, a explicat că are prieteni unguri, o cumnată unguroaică, dar le-a cerut imperativ gospodarilor din Bucovina ”să scoată caii din grajduri”  și să spună tuturor că ”nu vom închina România nimănui”.

Luat de valul discursului naționalist, care aduce mai mult cu cele rostite pe vremuri de Corneliu Vadim Tudor, liderul PNL a uitat să explice de ce vocea sucevenilor se aude mai bine cu caii în curte!

Cert este că dl Băișanu a arătat în linii mari cam cum gândește domnia sa și echipa pe care o conduce să își atragă voturile pentru alegerile europarlamentare și ce gen de discurs va aborda de aici înainte.

”Vom face o campanie cum nu a mai văzut PSD și PDL până acum si ne vom atinge targetul fixat”, a mai spus in final liderul PNL Suceava.

Probabil că PNL-istii vor bate din poartă în poartă, după voturi, însă o vor face călare ca să fie siguri că sunt văzuți și auziți. Și într-un fel e mai bine pentru că dacă îl vor căra după ei pe dl Țurcanu și îl vor pune pe acesta să își susțină cauza riscă să nu facă nici măcar acel 17 % pe care Bucureștiul i l-a cerut Sucevei.

 

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de