„Parintele eficient”, prezentare de carte la ceainaria librariei Carturesti din Suceava


Intră acum și în grupul de

Cum sa devenim un parinte eficientCeainăria Librăriei Cărtureşti din incinta Iulius Mall Suceava va găzdui miercuri, 23 aprilie 2014, de la ora 18.00, o discuţie care să răspundă la întrebarea “Cum să devenim un părinte… eficient?”, alături de psihologul Ramona Axenti, informează într-un comunicat de presă, gazdele evenimentului.

„Toată lumea dă vina pe părinți pentru nefericirile copiilor și pentru relele pe care le provoaca aceștia în societate […] Dar cine îi ajută pe părinți? Câte eforturi se depun pentru a-i ajuta pe părinți să devină mai eficienți în educarea copiilor? De unde pot părinții să afle dacă procedează greșit și ce ar trebui să facă altfel? Întrebarea: Cum să devenim un părinte… eficient? Răspunsul: Miercuri, 23 aprilie, ora 18:00, în ceainăria Librăriei Cărturești. Aceasta va fi și tema discuției în care o avem alături pe doamna psiholog Ramona Axenti. Ca suport al dezbaterii, cartea << Părintele eficient >> , de Thomas Gordon”, susţin reprezentanţii librăriei sucevene.

În document se arată că, dr. Thomas Gordon (11 martie 1918 – 26 august 2002) a fost un reputat psiholog american, considerat pionier în domeniul deprinderii abilităților de comunicare și al promovării metodelor de aplanare a conflictelor, având ca public țintă părinții, profesorii, liderii, femeile, tinerii și agenții de vânzări. Modelul dezvoltat de acesta a devenit cunoscut ca Modelul ori Metoda Gordon, reprezentând un sistem complet de constuire și menținere a relațiilor interumane.

Ideea de bază este aceea că puterea manifestată prin coerciție nu face decât să denatureze relațiile familiale și sociale. Alternativa, dobândirea unor abilități de comunicare și soluționare a divergențelor, cu aplicabilitate în familie, la școală, ori la serviciu.

 


Intră acum și în grupul de