Expozitie itineranta, la Scoala Gimnaziala Siminicea

Şcoala Gimnazială din Siminicea găzduieşte, începând cu data de 22 mai 2014, până la sfârşitul anului şcolar 2013-2014, expoziţia itinerantă „Bucovina – istorie, personalităţi 1774-1918”, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii Muzeului Bucovinei.

Realizată de muzeograful Cristina Pînzariu de la Muzeul Bucovinei din Suceava, expoziţia se înscrie în seria expoziţiilor itinerante organizate de către specialiştii muzeului în cursul acestui an în mai multe şcoli din judeţ.

În document se arată că, expoziţia cuprinde momente importante din istoria Bucovinei, din anul anexării sale la Imperiul Habsburgic, 1774, până la 1918, anul Marii Uniri, dar şi personalităţi de marcă din Bucovina, cum ar fi: renumita familie Hurmuzachi, Iraclie Porumbescu, Ciprian Porumbescu, Constantin Morariu, Iorgu Toma, Simion Florea Marian, Theodor Ştefanelli, Ion Nistor, Iacob Zadik şi alţii. Expoziţia  este găzduită de către Şcoala Gimnazială din Siminicea cu sprijinul doamnei director Cristina Miron.

„În cursul anului şcolar următor, expoziţia va ajunge la Liceul Iorgu Vârnav Liteanu din Liteni, la Liceul Pedagogic din Suceava şi în alte şcoli”, precizează sursa citată.