Au inceput Zilele Culturii Urbane la Uzina de Apa Suceava. Vezi care este programul manifestarilor


Intră acum și în grupul de

Începând de astăzi și până la sfârșitul lunii, pe 30 August, Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană și Peisaj Uzina de Apă Suceava este gazda evenimentului Zilele Culturii Urbane, ediția a III-a. Tema din acest an este „Regenerarea patrimoniului arhitectural neclasat”, proiectul fiind realizat cu finanţare parţială din fondul timbrului de arhitectură gestionat de Ordinul Arhitecților din România.

invitatie Uzina de Apa Suceava 2014

Programul evenimentelor organizate la Uzina de Apa Suceava:

8 August 2014

10:30 – 13:00

Workshop / atelier de restaurare faţade susținut de BAUMIT România, partener și sponsor principal, prin responsabil arhitect Adrian Albuleț

14:30 – 20:00

Deschiderea publică a evenimentului

15:00
Lansarea ediției a III-a de către OAR Nord-Est și partenerii Uzinei de Apă. Celebrarea aniversării Uzina de Apă la 100+2 ani

15:30
Vernisare expoziție Patrimoniu arhitectural neclasat la Suceava

16:00
Vernisare expoziție Trans(a)parențe (secțiunea I) – arhitect Arpad Zachi, Fundatia Arhitext Design

16:30
Trailer film documentar Șantier în Lucru – Sindy Quéré, Guillaume Lebon, Bénédicte Vacquerel (Franța)

17:00
Prezentarea primei reședinte artistice la Uzina de Apă – Șerban Budăcean, APAR (Asociația Artiștilor Romani din Paris)

18:30
Prezentarea proiectului de salvare a Casei Enescu din Mihăileni – arhitect Șerban Sturdza, președinte al Filialei Bucuresti a OAR

19:00
Concert susținut de Raluca Stirbăț (pian) și Alexandru Semeniuc (vioară) pentru susținerea salvării Casei Enescu din Mihăileni

9 August 2014

10:00 – 18:00
Conferință și masa rotundă: Protejarea patrimoniului arhitectural neclasat

10:00
Proiectia filmului documentar Șantier în lucru în prezența realizatorilor. Opinii.

11:30
Prezentarea arhitecturii contemporane din Europa Centrala și de Est – arhitect Arpad Zachi

12:00
Patrimoniul industrial din Bucovina – doctorand urbanist Adrian Cioangher

12:30
Patrimoniul arhitectural recent: 1948-1989. Parte a proiectului cultural ICR-UAR Arhitecți români creatori de patrimoniu cultural național – profesor doctor arhitect Cristina Gociman.

13:30
Tehnici de restaurare – conferinta BAUMIT România – arhitect Adrian Albuleț

15:30
Masă rotundă pe tema Protejarea patrimoniului arhitectural neclasat, moderator arhitect Ion Andriu, vicepreședinte al OAR. În deschidere, prezentarea propunerii legislative privind protejarea obiectivelor cu valoare cultural reprezentativă: arhitect Ion Andriu și deputat profesor doctor Sanda Maria Ardeleanu.

17:30
Concluzii

18:00
recital jazz susținut de Cătălina Oana Beta (voce) și Marius Vrânceanu (chitară)

10 August 2014

Ziua Porților Deschise la Uzina de Apă

8-14 August 2014

Expoziție Trans(a)parențe – secțiunea I. Expoziție itinerantă ce prezintă arhitectura ultimilor ani din țări din Europa Centrala și de Est. Sectiunea a II-a va fi expusă la Botoșani.

15-20 August 2014

Expoziție Trans(a)parențe – secțiunea a II-a. Secțiunea a II-a a expoziției de la Botoșani va fi expusă la Suceava, la Uzina de Apă, înlocuind prima secțiune.

12-20 August 2014

Previzionare rezidentă artistică, APAR Franța. Artistul Șerban Budăcean va lucra în bazinele Uzinei de Apă. El va produce în tehnica proprie lucrări in situ ce vor fi expuse apoi în Uzina de Apă. Pe parcursul producției, vizitatori vor putea urmări artistul și evoluția lucrărilor, însă nu vor putea interacționa cu acesta, el fiind complet izolat și autonom în spațiile închise temporar pentru această acțiune. Uzina de apă va fi închisă între 20 și 22 August 2014 pentru montarea expoziție supriză ca rezultat al acetei residințe artistice.

23 August 2014

Vernisaj rezidență artistică Șerban Budăcean, cu sprijinului Asociației Artiștilor Români din Paris (APAR). Expoziție unicat, produsă în rezervoarele uzinei. Invitați: artiști plastici și personalități.

24-30 August 2014

Expoziție unicat, produsă în rezervoarele uzinei de către Șerban Budăcean, cu sprijinului Asociației Artiștilor Români din Paris (APAR). Vor fi organizate diverse evenimente și schimburi de experiență cu artiști din România și din străinătate.

30 August 2014

Demontare expoziție in situ – impresii asupra expoziției în prezența artistului


Intră acum și în grupul de