Expozitia de pictura, grafica, caricatura si ilustratie a micutei artiste Diana Cimpoi la Biblioteca Judeteana

 

La Biblioteca Județeană „I. G. Sbiera” Suceava, va avea loc joi, 4 decembrie, de la ora 12.00, vernisajul expozitiei de pictura, grafica, caricatura si ilustratie a artistei Diana Cimpoi, în vârstă de 10 ani.

 

AFIS Diana Cimpoi

Micuţa artistă se află la prima expoziție persoanlă, ea obținând până în prezent numeroase diplome, premii și distincții la concursuri naționale de profil. Cea mai importantă recunoaștere a talentului a venit din Italia, acolo unde micuța a publicat în catalogul expoziției concursului internațional de caricatură pentru adulți „Trento”.

Expoziţia de la Biblioteca Bucovinei cuprinde o colecție de 50 de lucrări de pictură, grafică, caricatură și ilustrație.

 

“MICUTA ARTISTA CU O PERSONALITATE APARTE ESTE NASCUTA, DARUITA SI TRIMISA AICI  SA FACA ARTA SI SA UIMEASCA INTOTDEAUNA PRIN CE IESE DIN MANUTELE EI FIRAVE,  CARE ASAZA PE PLANSE, INTR-O CONTINUA  DARUIRE DE IUBIRE,  DANTELARII DE LINII, CULORI SI FORME.

E SIMPLITATE SI ILUMINARE DIVINA CAND O PRIVESTI LUCRAND, CACI E FLUID TOT CEEA CE CREEAZA. PARE SA AIBA IN CREIONUL SAU PENSONUL SAU O TAINA, CACI SUB MISCARILE FINE DE DEGETICA NASCUTA DIN NOU SI NOU IN PROPRIILE EI LUMI MAGICE, DIANA ESTE, CAND O PRIVESTI, O FAPTURA  CU OCHI MARI SI CU SUFLETEL PLAMADIT PENTRU ARTA.

DESCOPERITA, FORMATA SI PROMOVATA LA CURSURILE ACADEMIEI LIBERE DE GRAFICA PAULA SALAR, INCA DE LA VARSTA DE 6 ANI, DIANA SE PREZINTA PRIN CELE 50 DE LUCRARI ABORDAND TEHNICI GRAFICE SI PICTURALE IN COMPOZITII COMPLEXE, ATINGAND ATAT SFERA METAFOREI PLASTICE, INVITANDU-NE SA CALATORIM IN LUMEA EI DE VIS IMPREUNA CU FAPTURI GINGASE, PLINE DE MAGIE, PE TARAMURI IN CARE IMAGINATIA EI DE COPIL DARUIT CU HAR, SE JOACA IN TOT FELUL. E ATAT DE CREATIVA INCAT SIMTE SA DESENEZE MAI TOT TIMPUL. TOTUL O INSPIRA. FACE CROCHIURI SI PORTRETE OAMENILOR DIN JUR CU USURINTA CU CARE RESPIRA. ALEGE SA ATINGA CU FINA IRONIE, IN SCHITELE SALE, PORTRETELE CELOR PE CARE II PRIVESTE SAU SA-I PICTEZE INTR-O PALETA CU NUANTE CALDE SI RAFINATE, PE CEI APROPIATI SI ATAT DE DRAGI EI: FAMILIA, BUNICII, PRIETENII, COLEGII, PROFESOARA SA.

CEEA CE IMPRESIONEAZA ESTE GRAFICA EI, CE PARE TESUTA IN FILIGRAN. E ULUITOR CATA RABDARE POATE AVEA UN COPIL DE VARSTA EI SI CATA INTELIGENTA ARTISTICA POATE SA INNOBILEZE CREATIILE SALE.

ATAT DE MULT IUBESTE DESENUL SI CULOAREA INCAT FACE CARICATURA, ILUSTRATIE DE CARTE LA POVESTILE PE CARE LE LECTUREAZA, ISI POPULEAZA UNELE COMPOZITII PLASTICE CU INDRAGITE PERSONAJE DIN DESENUL ANIMAT SAU PICTEAZA IN TUSE VIBRATE ELEGANT, PEISAJE LA FEL DE RAFINATE, CA SI STRUCTURA SA SUFLETEASCA, SAU DARUIESTE MICI OBIECTE DE DESIGN REALIZATE DE EA CELOR DIN JURUL EI. E BUCURIE TOT CE CREEAZA   SI ACEASTA E TRANSMISA SPRE INCANTARE ORICARUI PRIVITOR CE ISI SCALDA OCHII SI SUFLETUL IN UNIVERSUL ACESTEI MICI ARTISTE PROLIFICE.

DIANA DETINE DEJA MULTE DIPLOME, PREMII, DISTINCTII LA CONCURSURI NATIONALE SI PARTICIPARI INTERNATIONALE LA EXPOZITII SI CONCURSURI DE PROFIL. CEA DIN URMA CONFIRMARE A TALENTULUI SAU APARTE ESTE PREZENTA IN CATALOGUL EXPOZITIEI  CONCURSULUI INTERNATIONAL DE CARICATURA PENTRU ADULTI DIN ITALIA – TRENTO – CU TEMA “TIMPUL SE SCURGE” ( UNDE ECHIPA DE MICI CARICATURISTI ROMANI PE CARE AM INDRUMAT-O  A UIMIT PRIN INALTA  CALITATE A LUCRARILOR TRIMISE, FACAND SUBIECTUL UNOR APRECIERI REMARCABILE DIN PARTEA JURIULUI INTERNATIONAL DE PROFIL)”, a declarat PAULA SALAR, grafician, pictor, ilustrator, profesor.

loading...