Peste 400 de persoane au participat la un mars prin centrul Sucevei cu ocazia „Zilei internationale a persoanelor cu dizabilitati” (FOTO)


Intră acum și în grupul de

Peste 400 de persoane au luat parte la marșul „Pledoarie pentru demnitate” organizat miercuri dimineața în municipiul Suceava de Asociația Blijdorp România cu ocazia „Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități”.

pledoarie pentru demnitate (29)

Persoane cu dizabilități, voluntari, elevi și profesori de la școlile din municipiul Suceava au mărșăluit din fața Primăriei Suceava până în fața Casei de Cultură, ei atrăgând atenția că persoanele cu dizabilități reprezintă o resursă insuficient pusă în valoare în momentul de faţă şi în nici un caz o povară pentru societate. Totodată, prin acțiunea desfășurată organizatorii au militat pentru integrarea socială a acestor persoane.

Marșul „Pledoarie pentru demnitate” a ajuns în acest an la ediția a IX-a, iar ca în fiecare an s-au alăturat parteneri locali, școli și ONG-uri, dar și autoritățile locale.

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități” va continua cu un program artistic și o expoziție, la Iulius Mall Suceava, de la ora 14.30.

 


Intră acum și în grupul de