Sucevenii sunt chemați în stradă pentru a protesta împotriva despăduririlor abuzive


Intră acum și în grupul de

 

copaci cale ferata

Sucevenii sunt chemați sâmbătă, 9 mai, de la ora 16.00, în Parcul Central – vizavi de Prefectura Suceava, pentru a protesta împotriva despăduririlor abuzive, care au lăsat România în numai câţiva ani cu mai puţin de jumătate din suprafaţa împădurită pe care o avea în 1989.

Protestul se anunță a fi unul de amploare, fiind organizat în mai multe orașe din România.

„Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în România există jumătate din suprafaţa totală de pădure virgină din Uniunea Europeană, iar la nivelul clasei politice există numai complicitate cu beneficiarii despăduririlor abuzive, aşa cum ne indică chiar gestul recent al preşedintelui Klaus Iohannis de întoarcere către Parlament a legii care punea capăt monopolului companiei austriece Schweighofer Holzindustrie”, anunță orgnizatorii protestului.

protest 9 mai
Chemare la mitingul din 9 mai 2015-sursa Facebook

Ei cer interzicerea microhidrocentralelor și fracturării hidraulice, cât și combaterea poluării și braconajului atât pe apele, cât și în pădurile României.

Locul de întâlnire al protestarilor încă nu a fost stabilit, el urmând să fie anunțat pe pagina de Facebook.

Ample acțiuni de protest sunt programate și în București, Alba-Iulia, Braşov, Cluj, Focșani, Iași, Ploiești, Oradea, Sibiu, dar și la Viena, Paris sau Montreal.


Intră acum și în grupul de