FOTO Cetatea de Scaun a Sucevei este de acum iluminată pe timp de noapte. Reabilitarea şi modernizarea monumentului se încheie în 7 august


Intră acum și în grupul de

 

Cetatea de Scaun (11)

Iluminatul nocturn al Cetăţii de Scaun a Sucevei a fost inaugurat sâmbătă seara, iar numeroşi suceveni, în special părinţi cu copii,  au venit să viziteze Cetatea de Scaun cu prilejul manifestării Noaptea Muzeelor.

Cetatea de Scaun a Sucevei se află în continuare în modernizare, printr-un proiect de circa 40 de milioane de lei, lucrările urmând să fie încheiate în data de 7 august 2015.

În decursul procesului de modernizare, pe măsură ce porţiuni din proiect se finalizau, au fost deschise vizitării părţi din obiectiv.

Sâmbătă seara, cu prilejul manifestării Noaptea Muzeelor, la Cetatea de Scaun a fost inaugurat iluminatul nocturn.

Atât ineditul situaţiei de a vizita Cetatea de Scaun pe timp de noapte, cât şi faptul că intrarea e liberă, a determinat ca mulţi suceveni să viziteze monumentul, sâmbătă, după ce soarele a apus.

Până la inaugurarea întregului obiectiv urmează să fie finalizate în principal lucrările de restaurare şi modernizare, iar apoi şi spaţiile muzeale care vor fi amenajate.

În premieră pentru acest  monument medieval, dar şi pentru Suceava se va amenaja o expoziţia permanentă care să ilustreze obiectivul militar- Cetatea de Scaun.

Din această expoziţie nu vor lipsi puncte de interes, precum Petru I Muşat, Ştefan cel Mare, Sala Voievozilor, Sala Steagurilor Boiereşti, Camera de Tezaur sau  Capela.

În Cetate vor exista şi puncte multimedia destinate interacţiunii cu publicul, dar şi ghiduri virtuale cu informaţii despre fiecare încăpere a monumentului medieval.


Intră acum și în grupul de