Campionat de avioane de hârtie și concurs de speed cubing, sâmbătă, la Iulius Mall Suceava


Intră acum și în grupul de

Iulius Mall Suceava anunţă o agendă bogată în evenimente inedite pentru acest sfârşit de săptămână. Cei mici şi cei mari îşi vor putea petrece timpul liber participând la campionatul avioanelor de hârtie, concursul de speed cubing, laboratorul de joacă, târgul handmade, lecţiile de dans şi expoziţia de autospeciale şi tehnică utilizată de pompieri.

Iulius Mall Suceava

Potrivit reprezentanților Iulius Mall Suceava, joi, 10 septembrie 2015, se deschide „Laboratorul de joacă”.

De la ora 17.00, în sala de conferinţe de la etajul mall-ului se va desfăşura cea de-a XVI-a ediţie a evenimentului cu specific psiho-educaţional. Activitatea are tema „Antrenamentul pentru şcoală” şi se adresează copiilor cu vârsta între 6 şi 10 ani, precum şi părinţilor acestora, participarea fiind gratuită.

„Într-o atmosferă prietenoasă, care îmbină învăţarea cu ludicul, echipa „Laboratorul de joacă” va antrena entuziasmul şi creativitatea prichindeilor şi părinţilor printr-o suită de jocuri ce au ca scop dezv0ltarea cognitivă, emoţională şi socială a copiilor”, au transmis organizatorii.

Sursa citată a mai arătat că de vineri până duminică, la parterul Iulius Mall îşi dau din nou întâlnire artizanii pricepuţi. Cei care îşi doresc articole unicat, lucrate manual, care impresionează prin tehnicile inedite utilizate şi prin modelele deosebite, sunt aşteptaţi la Târgul de Handmade. Sucevenii vor putea alege piese vestimentare tricotate, accesorii de păr, produse cosmetice naturale, coliere, cercei şi brăţări realizate din materiale diferite şi prin metode variate, cutii de bijuterii decorate manual, ceasuri de perete şi multe alte obiecte speciale.

Sâmbătă este o zi cu multă voie bună pentru copii. De la ora 09.00, cei care vor să demonstreze cât de pricepuţi sunt în mânuirea cubului Rubik vor avea şansa să impresioneze la concursul Suceava Rubik Open 2015.

„În sala de conferinţe de la etajul Iulius Mall se vor reuni toţi împătimiţii de speed cubing, întrecându-se la probele de viteză şi dexteritate”, se menționează în comunicatul Iulius Mall Suceava.

Tot sâmbătă, de la ora 16.00, prichindeii primesc invitaţie la prima etapă a „Campionatului avioanelor de hârtie”.

La parterul Iulius Mall sunt aşteptaţi toţi copiii care vor să petreacă o după-amiază distractivă, în compania clovnului Bobo.

Potrivit organizatorilor, copiii se vor putea fotografia în photo corner-ul amenajat special şi vor putea consulta cele mai inedite tehnici pentru realizarea „aparatelor de zbor”. Competiţia cuprinde probe de abilitate în execuţia avionului de hârtie, îndemânare în lansarea acestuia şi distanţa de zbor. În urma celor trei ediţii se vor desemna finaliştii, care se vor duela pentru marele premiu: o dronă.

Duminică, cei care vor veni la Iulius Mall vor avea posibilitatea de a admira o expoziţie de autospeciale şi tehnică de intervenţie, prezentată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava. Evenimentul marchează Ziua Pompierilor din România,  fiind o ocazie pentru cei mici, dar şi pentru cei mari, de a cunoşte îndeaproape echipamentele utilizate în caz de incendiu şi de a afla de la specialişti ce înseamnă meseria de pompier.

De la ora 17.00, sucevenii care iubesc mişcarea în paşi de dans pot participa la demonstraţii gratuite de ritmuri latino, care se desfăşoară la parterul Iulius Mall.

„În acest week-end, profesioniştii Salsa Family Suceava îi vor învăţa pe clienţi cum să danseze salsa. Lecţiile sunt dedicate tuturor celor care simt ritmul şi muzica, indiferent dacă sunt iniţiaţi, începători sau simpli curioşi”, au mai arătat reprezentanții Iulius Mall Suceava.

 


Intră acum și în grupul de