Ziua Porţilor Deschise la sediul ISU Suceava, duminică, de „Ziua Pompierilor din România”


Intră acum și în grupul de

Ziua portilor deschise ISU (10)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava organizează duminică, 13 septembrie, la sediul instituției, „Ziua Porților Deschise”.

Evenimentul se înscrie într-o amplă manifestare pe care pompierii suceveni au pregătit-o cu ocazia „Zilei Pompierilor din România”. De asemenea, marţi, 15 septembrie, va avea loc pomenirea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, ocrotitorul pompierilor.

Programul manifestărilor organizate cu ocazia „Zilei Pompierilor din România”

13 septembrie:

09.00 – 12.00 – sediul ISU

Ziua Porţilor Deschise: prezentarea tehnicii şi accesoriilor de intervenţie, precum şi a unor segmente de probe din concursurile profesionale ale pompierilor militari;

12.00 – 13.00 – sediul ISU

Slujbă religioasă în memoria eroilor pompieri.

Depunere de coroane şi jerbe de flori la mormintele eroilor pompieri din judeţ, dar şi la monumentul „Pompierul” din faţa sediului inspectoratului.

Acordarea de diplome şi plachete.

Recompensarea lotului I.S.U. Suceava, care s-a clasat anul acesta pe locul 4 în clasamentul general naţional în cadrul concursuriklor profesionale.

Defilarea Gărzii de Onoare a inspectoratului şi reîntâlnirea cu cadrele militare în rezervă sau retragere;

11.00 – 16.00 – Parcarea Iulius Mall

Expoziţie cu tehnica de intervenţie a Detaşamentului de Pompieri Suceava, unde vor fi prezente autoplatforma de salvare de la înălţimi, o autospecială cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD tip B, autospeciala pentru descarcerare grea, autospeciala CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear), autospeciala cu echipajul de scafandri.

Amenajarea unui punct de informare preventivă, cu pliante, stingătoare şi un manechin al pompierilor paramedici SMURD.

Desfăşurarea de activităţi demonstrative şi instructiv-educative pentru vizitatori.

17.00 – Horodnicu de Sus

Evidenţierea rezultatelor Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Brodina care este multiplu campion naţional la concursurile profesionale de gen. Acordarea de diplome şi placehete din partea ISU şi Consiliul Judeţean Suceava.

 

15 septembrie:

09.00 – 12.00 Slujba Sfintei Liturghii la Biserica Militară – Acatistul Sf.Ier. Iosif cel Nou de la Partoş.


Intră acum și în grupul de