Atelierul de pictură „Un cerc de prieteni – desenăm împreună!”, la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei organizează, sâmbătă, începând cu ora 10, la Muzeul de Științele Naturii din municipiul Suceava, atelierul de pictură intitulat „Un cerc de prieteni – desenăm împreună!”.

Manifestarea are loc în cadrul acțiunilor dedicate celebrării Zilei Cooperării Europene.

Potrivit organizatorilor, tema de anul acesta a atelierului va sta sub sloganul „Cooperare pentru o Europă mai bună!”  (Cooperation for a better Europe!).

muzeul de stiintele naturii

„În cadrul atelierului de pictură, 30 de copii înzestrați cu aptitudini artistice, vor avea ocazia să ilustreze în culori simbolurile, valorile și principiile Uniunii Europene.

Muzeul Bucovinei va pune la dispoziția tinerilor artiști materialele de pictură necesare și va pregăti o prezentare electronică drept suport informativ pentru ilustrarea tematicii de lucru potrivit momentului marcat și sursă de inspirație pentru participanți. Informațiile vor fi prezentate pe grade diferite de dificultate adecvate vârstei și vizează noțiunile de: uniune, european, vecini, vecinătate, cooperare, granițe comune, etc.

Cu această ocazie, Muzeul Bucovinei propune desfășurarea unor activitati interactive pentru copii care să stimuleze observația, capacitatea de analiză și creativitatea, urmărind ca timpul petrecut în muzeu pentru a sărbători Ziua Cooperării Europene să fie o experiență plăcută și atractivă. Se urmărește abordarea interactivă, stimularea lucrului în echipă, dar și ca acest eveniment să fie încă o treaptă în formarea viitorului cetățean european”, arată reprezentanţii Muzeului Bucovinei.

Ziua Cooperării Europene, marcată oficial în data de 21 septembrie, este o sărbătoare a realizărilor regiunilor și țărilor europene care colaborează la nivel transfrontalier.


Intră acum și în grupul de