Evenimente sportive în șapte localități din județul Suceava, cu prilejul „MOVE Week” 2015


Intră acum și în grupul de

În șapte localități din județul Suceava au loc, în perioada 21 – 27 septembrie, evenimente sportive ce se înscriu manifestării „MOVE Week”.

move week

„MOVE Week este un eveniment anual la nivel european și o parte integrantă a campaniei NowWeMOVE. Obiectivul principal este promovarea beneficiilor activităților fizice practicate in mod sistematic în întreaga Europă”, a declarat Mihai Androhovici, preşedintele Asociaţiei Judeţene Sportul pentru Toţi Suceava.

El a explicat că MOVE Week se află la cea de-a patra ediție, iar în România evenimentele sportive vor avea loc în aproximativ 70 de locații, fiind implicate ONG-uri, săli de fitness-aerobic, cluburi și asociații sportive, comunități locale urbane și rurale, școli, voluntari și sponsori.

În județul Suceava se vor organiza evenimente sportive în următoarele localități: Mitocul Dragomirnei, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Ostra și municipiul Suceava, după cum urmează:

Suceava – la Terenurile de tenis Unirea împreună cu CS Select, pe Panoul artificial de cățărare de la mall, în parcul cu aparate de fitness urban de lângă Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, activități de street dance la CS Bucovina Dance Studio și activități de genul Minutul de educație fizică la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară.

Mitocul Dragomirnei – turneu de fotbal pentru copii la Școala Gimnazială

Fălticeni – activități de escaladă și cățărare indoor la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” împreună cu Ghizii Bucovinei

Gura Humorului – Activități în Parcul de Aventuri și un cros în Parcul Ariniș împreună cu Centrul de Educație Incluzivă

Câmpulung Moldovenesc – Rarău Radical Race – trail running organizat de Asociația Natura pro Rarău, Ghizii Bucovinei și Suceava Pedalează, dar și un Campionat de volei pe iarbă și un Cros la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”

Rădăuți – activități de open doors la CS Juniorul – arte marțiale

Ostra – activități în natură împreună cu Școala Gimnazială.

Mihai Androhovici a menționat că două echipe sucevene reprezintă județul la activități naționale și internaționale.

„Echipa de kangoo-jumps formată din fete de la cluburi din Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc participă la un puternic turneu internațional la Sofia, Bulgaria, și echipa de tir cu arcul a CSȘ Rădăuți și CSM Suceava participă la Campionatul Național de Tir cu Arcul Field de la Jimbor”, a spus Androhovici.

MOVE Week și campania NowWeMOVE sunt coordonate la nivel European  de International Sport and Culture Association  Danemarca (ISCA), în colaborare cu Federația Europeană de Ciclism (ECF).

MOVE Week 2015 este susținută financiar de către Uniunea Europeană sub sloganul #BEACTIVE și Coca Cola Foundation. La nivel național, organizatorul principal este Federația Română Sportul pentru Toți în colaborare cu Asociațiile Județene Sportul pentru Toți și alte entități cu preocupări in domeniul sportului pentru toți.

Mai multe informații despre acest eveniment pot fi găsite pe www.moveweek.eu  secțiunea România.


Intră acum și în grupul de