Spectacolul de teatru documentar INTERFAȚA 3, duminică, la Dom Polski Suceava


Intră acum și în grupul de

Asociaţia dramAcum, care promovează și generează dramaturgie nouă începând cu anul 2002, prezintă duminică, 8 noiembrie a.c., de la ora 19.00, la Sala Dom Polski din municipiul Suceava,  spectacolul de teatru documentar INTERFAȚA 3.

 „INTERFAȚA 3 este un spectacol experimental în care inovația tehnologică generează sunet și lumină. Pentru prima oară în România, în cadrul spectacolului, se folosește monitorizarea în timp real prin electro-encefalogramă pentru a produce muzică”, se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Astfel,  în timpul spectacolului cinci spectatori vor fi monitorizați cu aparatură EEG wireless, iar activitatea lor cerebrală va determina sunetul spectacolului.

INTERFATA_Ad_web

„Monitorizarea EEG produce o hartă auditivă și vizuală a emoțiilor spectatorilor sub forma sunetului, dar și a luminilor spectacolului, a căror culoare este determinată de activitatea electrică cerebrală. În cadrul spectacolului sunt utilizați algoritmi pentru recunoașterea emoțiilor pe baza EEG”, precizează sursa citată.

Echipa spectacolului este formată din actorii Cătălina Bălălău, Paul Dunca, Ionuț Niculae, Liviu Popa, Florin Ionuț Crăciun regia: Alexandru Berceanu, dramaturgie: Andreea Chindriș și Alexandru Berceanu, compozitor: Cătălin Crețu, programator: Grigore Burloiu, coregraf: Ana Costea, scenograf: Sabina Pavel, coordonator tehnic: George Rotaru, operator lumini: Dan Olteanu, grafică: Nadir Yusuf, goto: Andrei Gîndac, coordonator proiect: Maria Seiculescu.

„Cred că spectacolul INTERFAȚA 3 a pornit de la mai multe mirări pe care mi le provoacă lumea care mă înconjoară, cea mai puternică fiind legată de clivajul cultural între populația majoritară și etnicii romi. Mă suprind la tot pasul, într-un mod extrem de profund, de la culoarele școlilor pe care auzi „țiganule” la o casa de marcat unde vezi privirea timorată a casierei care se teme că va fi furată dacă are o clientă romă, mai ales dacă aceasta are și o fustă tradițioanlă … Reacția antiromă este atât de puternică încât poți să citești articole care îți explică cum manelele îți atrofiază creierul, poți găsi proteste ale iubitorilor de artă, muzică și cultură împotriva unui curs la conservator care are ca obiect de studiu manelele”, arată regizorul spectacolului, Alexandru Berceanu.

Timp de 15 zile echipa spectacolului INTERFAȚA 3 va avea reprezentații în opt orașe din România. O parte dintre aceste orașe precum Baia Mare, Suceava, Bistrița sau Oradea, sunt orașe marcate de experiența Holocaustului, spectacolul având un rol recuperatoriu pentru memoria publică a acestor evenimente.

„De asemenea, documentează și cazuri recente de discriminare pe criterii etnice sau de orientare sexuală în România, realizând o radiografie a ospitalității față de cei diferiți. Spectacolul propune prin muzică și interactivitate un spațiu al recuperării prin înțelegerea reacției de retragere față de diferență. În cadrul spectacolului publicul este invitat să participe la un joc al alegerilor și să conștientizeze valoarea acestora”, se mai menţionează în comunicatul Asociaţiei dramAcum.

Accesul este gratuit. Copiii sub 14 ani au acces doar însoțiți de părinți.

Pentru mai multe informații și rezervări la spectacol, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0745.983.368 sau [email protected].


Intră acum și în grupul de