”Sărbătoarea minorităților”, la Solonețu Nou


Intră acum și în grupul de

Sarbatoarea minoritatilor - AfisCasa ”Dom Polski” din comuna suceveană Solonețu Nou va găzdui vineri, 18 decembrie a.c., de la ora 17.00, spectacolul intitulat ”Sărbătoarea minorităților”.

Evenimentul se desfășoară în cadrul  conceptului ”Bucovina-Little Europe 12” și este organizat de Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Uniunea Polonezilor ”Dom Polski” Suceava și Uniunea Ucrainenilor din România-Filiala Suceava.

Spectacolul va fi susținut de Formația de dansuri ”Florile Guliei” din Gulia, Ansamblurile ucrainene ”Cervona Kalena” din Negostina și ”Kozaciok” din Bălcăuți, Ansamblul polonez ”Mica Poiană” din Poiana Micului, Ansamblul multietnic ”Nadiia Zamku” din Siret și Ansamblul  folcloric ”Pădurețul” din Cacica.

Manifestarea face parte din proiectul ”Crăciun în Bucovina”.

Referitor la conceptul ”Bucovina-Little Europe 12”, președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, arăta în urmă cu ceva vreme că în Bucovina convieţuiesc în bună înţelegere cu populaţia românească majoritară 12 minorităţi, câte stele are sigla Uniunii Europene. Este vorba despre maghiari, ucraineni, germani, evrei, polonezi, armeni, ruşi-lipoveni, romi, ruteni, huţuli, italieni şi slovaci.

„Sunt de fapt 12 ţări într-un spaţiu unit.(..) Bucovina e un concept teritorial, multicultural, multietnic”, a explicat șeful administrației județene, arătând că se poate  vorbi în Bucovina de 12 naţionalităţi, de 12 culturi, de 12 gastronomii care trebuie promovate într-un concept unitar. (Irina L.)

 

 

 


Intră acum și în grupul de