Spectacolul de teatru „Damen Tango” de Valentina Aslanova se joacă la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Actorii Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași vor  prezenta sâmbătă, 2 aprilie a.c., la Gura Humorului, spectacolul de teatru „Damen Tango” de Valentina Aslanova.

Piesa se va juca la Casa de Cultură Gura Humorului, cu începere de la ora 18.00.

afis-damen-tangoDin distribuția spectacolului  fac parte actorii: Mihaela Arsenescu Werner, Daniel Busuioc și Bianca Ioan.

Scenografia este asigurată de Rodica Arghir, iar coregrafia de Ligia Delia Grozdan.

Publicul interesat are la dispoziție două categorii de bilete: cele de 25 de lei, respectiv cele de 15 lei.

Biletele se pot procura de la casa de bilete a Casei de Cultură Gura Humorului, începând de miercuri, 9 martie în intervalul orar 09.00 – 18:00.

Relații suplimentare se pot obține la numerele de telefon  0745 81.22.71 și 0730 65.07.43.

În „Damen Tango”, piesă de debut semnată de actriţa-dramaturg Valentina Aslanova, montată de Vitalie Lupaşcu, tânăra Bianca Ioan interpretează o modestă menajeră care, în absenţa unor mari aşteptări de la viaţă şi a unor satisfacţii menite să confere acesteia un sens mai adânc, îşi împlineşte nevoia de bună dispoziţie prin afecţiunea şi devotamentul ce o leagă de stăpâna sa, o fostă actriţă de mare succes, invitată să danseze într-o ultimă apariţie publică pe scena unui prestigios eveniment internaţional.

Toată emoţia şi nerăbdarea cu care distinsa şi respectabila Madeleine Verdurin, în interpretarea Mihaelei Arsenescu Werner, se pregăteşte pentru acest ultim şi atât de dificil „examen” profesional se fac simţite, ca în oglindă, şi pe faţa, în gesturile şi în precipitarea vorbelor sau în insistenţa apelării stăpânei de către Simone prin repetatul şi enervantul „madame” (rostit ca atare), fără ca Madeleine să reuşească a o dezvăţa de această caraghioasă pronunţie.

Tensiunea emoţională şi hazul dialogului lor diurn, sporit uneori şi prin intervenţiile unui tomnatic şi stângaci profesor, mare iubitor de castori (interpretat de Daniel Busuioc), capătă cote alarmante în clipa când celebra dansatoare află că niciunul dintre prezumtivii parteneri pentru acel regal coregrafic nu este disponibil, încât însăşi prezenţa ei în spectacol este acum pusă sub semnul întrebării. Rezolvarea dilemei, uşor previzibilă, nu poate să vină decât de la Simone, pe care doamna Verdurin trebuia să o convingă aproape „contra cronometru” că poate să ţină locul acelui partener, deşi nefericita menajeră este cu totul străină de rigorile şi de farmecul tangoului argentinian. (I.L.)


Intră acum și în grupul de