Picnic Poetic Francofon, vineri, în Parcul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava

afis_picnic_2016În Parcul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, mai exact în fața corpului A al instituției, va avea loc vineri, 18 martie a.c., între orele 12-14, un eveniment de talie națională.

Este vorba despre unPicnic Poetic Francofon”, care se va desfășura concomitent, în peste 24 de localități din România.

”La eveniment sunt invitați să participe francofonii si francofilii suceveni, toți pasionații de poezie care vorbesc și îndrăgesc limba franceză, în principal studenții, dar și grupuri de elevi de la liceele din oraș, profesorii de limbă franceză, precum și angajații francofoni de la întreprinderile din județul Suceava”, se arată într-un comunicat al USV.

Potrivit sursei citate, momentul cheie al manifestării are loc între orele 12 și 14, când participanții din întreaga țara vor publica haiku-urile în limba franceză, desenele personale și fotografiile de la eveniment pe pagina personală a rețelelor de socializare (Facebook și Twitter), folosind hashtag-ul #Haikunoi2016.

”Contribuțiile internauților se vor concretiza astfel într-un evantai intertextual în spațiul virtual #Haikunoi2016, purtând (în)semnele personale ale creativității și sensibilității poetice ale fiecărui vorbitor de limba franceză”, se arată în comunicatul USV.

Sursa citată menționează că această manifestare culturală reprezintă un mod creativ de a sărbători Francofonia.

”Scopul principal este acela de a facilita schimburile de idei între francofonii și francofilii suceveni referitoare la limba franceză și la francofonia din România, dar și de a promova plurilingvismul și interacțiunile culturale.

Creațiile personale ale participanților la eveniment vor fi expuse pe câteva panouri, în Holul de la intrarea în corpul A, pe toată durata Zilelor Francofoniei”, se mai arată în comunicatul USV.

Evenimentul Pique-nique francophone poétique #Haikunoi2016, ediția a II-a, face parte din seria de manifestări organizate de Ambasada Franței și de operatorul său cultural, Institutul Francez din România, cu sprijinul Ministerului Educației. (Irina Lițu)

loading...