Festivalul internațional Blues Con Fusion adună în acest an la Suceava artişti din Statele Unite, Germania, Irlanda, Belgia, Norvegia și România


Intră acum și în grupul de

Festivalul internațional Blues Con Fusion, va fi organizat în acest an în perioada 19-21 mai, la două scene, una în Cetatea de Scaun a Sucevei, iar o a doua în zona centrală a municipiului, dar în acelaşi timp vor avea loc şi workshopuri și jam-session-uri, iar ca noutate absolută, un seminar de blues dedicat tinerilor artiști.

afis blues confusionEdiţia 2016 a Festivalului Blues Con Fusion a trecut pe afiş peste 12 nume de artişti şi trupe ale genului: Josh Smith (SUA), Henrik Freischlander (Germania), Lee Hendley (Irlanda), Tiny Legs Tim (Belgia), Joe Rusi, Frank Øverland, Kjell M. Sirnes (No), alături de românii Mike Godoroja & The Blue Spirit, Midnight Express, Rareş Totu, Vali Răcilă, Marius Dobra, The Story Tellers and more (cum se spune în blues).

Potrivit organizatorilor, Blues Con Fusion este singurul festival de blues in-memoriam din zona Moldovei, fiind dedicat blues-man-ului sucevean Fani Adumitroaie. De anul acesta este şi singurul festival de blues care se desfășoară pe două scene distincte, una în centrul oraşului, în zona Muzeului de Științe Naturale, la care accesul este gratuit, iar cealaltă pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei. Pe scena mare vor urca artiști de top din Statele Unite, Germania, Irlanda, Belgia, Norvegia și România.

Încă din 2014, festivalul a devenit unul cu mulți invitați de peste hotare, pentru a realiza acea legătură dintre oameni cu aceleași pasiuni, de oriunde ar veni ei. Ediţia de anul trecut  a fost prima desfășurată în aer liber, la Gârla Morii, pe o scenă echipată profesional și loc pentru public ce a găzduit aproximativ 700 de persoane.

În 2016 festivalul vine cu noutăți față de anii precedenți. În primul rând vor fi trei zile pline de activități artistice. Scena principală, amplasată tot în aer liber, pe Aleea Cetăţii, va găzdui recitalurile artiștilor invitați, în zilele de vineri, 20 mai și sâmbătă, 21 mai. O a doua scenă, de dimensiuni mai mici, va aduce bluesul în inima oraşului. Va fi amenajată în parcul central pentru micro-recitaluri ce vor avea loc joi 19 mai și vineri, 20 mai, accesul publicului fiind gratuit. Mai mult decât atât, joi, 19 mai, artiștii vor susține  work-shop-uri în diferite licee din oraș. Scopul acestora este acela de a descoperi noi talente în rândul tinerilor și de a-i încuraja să cânte. Elevii selectați vor susține, joi și vineri, recitaluri de tip jam-session cu artiștii prezenți în festival. (N.B.)


Intră acum și în grupul de