A XXIV a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Limba ucraineană maternă se va desfăşura săptămâna viitoare la Suceava


Intră acum și în grupul de

Cea de a XXIV a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Limba ucraineană maternă, care se va desfăşura în perioada 18-21 aprilie 2016, va fi găzduită de Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret”Suceava, lotul judeţului Suceava fiind format din 13 elevi.

CN Spiru Haret Virginel Iordache (1)

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, un număr de 48 de elevi din judeţele Arad, Botoşani, Caraş Severin, Maramureş, Suceava şi Timiş vor participa la etapa naţională a Olimpiadei de Limba ucraineană maternă, ce se va desfăşura la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava.

La festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naţionale de Limba ucraineană maternă, ce va avea loc în Sala de conferinţe Iulius Mall Suceava, ora 17.00, vor participa reprezentanți ai MENCȘ, ai ISJ Suceava, ai Prefecturii Suceava, Consiliului Județean Suceava, Universităţii ”Ștefan cel Mare” Suceava, reprezentanţi ai Uniunii Ucrainenilor din România, precum şi Ansamblul Kozaciok din localitatea suceveană Bălcăuţi.

Potrivit ISJ Suceava, desfășurarea probei de concurs va avea loc în ziua de 19 aprilie la Colegiului Naţional de Informatică  “Spiru Haret” Suceava, între orele 9,00 – 13,00, iar festivitatea de premiere se va desfăşura în Sala de festivități a Hotelului Gloria, în data de 21 aprilie,  între orele 10,00 – 12,00.

În data de 20.04.2016 va fi organizată o excursie pe traseul  : Suceava – Gura Humorului (Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina) –Vama (Muzeul oului) – Câmpulung Moldovenesc (Muzeul lemnului) – Moldova Suliţa (Herghelia Lucina) – Suceava.

Cea de a XXIV a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Limba ucraineană maternă este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava în colaborare cu Uniunea Ucrainenilor din România.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de