Copilul-poet Sebastian Remus Crăciun şi-a lansat a patra carte de poezii


Intră acum și în grupul de

Cea de a patra carte de poezii “Numărătorul de paşi”, semnată de Sebastian Remus Crăciun, a fost lansată, luni, la Muzeul de Istorie Suceava, poetul în vârstă de doar 13 ani, care suferă de tetrapareză spastică, încântând audienţa cu dezinvoltura, umorul, inteligenţa şi cu sensibilitatea sa.carte sebastian craciun

Sebastian Remus Crăciun a spus că noul său volum de poezii  include “multe bucăţi” din sufletul său, multe gânduri şi nostalgii, dar şi visuri,  invitând publicul să-i citească creaţiile, chiar şi în aceste vremuri în care pare că “nimeni nu mai e interesat de ce se întâmplă în jur”.

El a spus că “scrie pentru a merge” explicând că din vânzarea cărţilor publicate îşi poate achita o parte din cheltuielile legate de intervenţiile şi tratamentele de recuperare pe care le urmează.

Autorul a recitat câteva poezii dintr-un volum anterior, subliniind că lasă cititorului surpriza de a descoperi singur poemele din noua sa carte “Numărătorul de paşi”.Sebastian Remus Craciun

Mama lui Sebastian, Anca Crăciun, a vorbit despre evoluţia copilului său de la diagnosticarea lui cu tetrapareză spastică şi până în prezent, dar şi despre eforturile familiei şi ale susţinătorilor lui Sebastian de a-l ajuta să-şi recapete mobilitatea, arătând că până să intre în clasa I acesta a urmat peste 50 de şedinţe de recuperare şi a suferit trei intervenţii chirurgicale în România.

Ea a spus că deşi prognosticele medicilor nu erau foarte optimiste la acea vreme, familia, împreună cu Sebastian, a încercat să depăşească limitele, continuându-se intervenţiile chirurgicale în Republica Moldova şi tratamentul de recuperare, iar progresele lui Sebi nu au întârziat să apară, iar evoluţia faborabilă a lui Sebi a redat încrederea familiei.

Anca Crăciun a mai spus învăţătoarea lui Sebastian, care i-a remarcat talentul,  i-a îndrumat să includă poemele într-o carte, reuşindu-se astfel publicarea primului volum, când Sebastian nici nu împlinise vârsta de 10 ani.

Ea a mulţumit tuturor celor care, de-a lungul timpului, l-au sprijinit pe Sebastian, amintindu-l pe poetul Sorin Poclitaru, cel care l-a ajutat pe Sebi să-şi folosească umorul în versurile sale şi să scrie poezii specifice copilăriei.

Anca Crăciun a subliniat că familia susţinătorilor lui Sebastian a crescut an de an, iar Sebi a reuşit să-şi facă mulţi prieteni de vârsta lui.

La rândul său, poetul Sorin Poclitaru a remarcat trend-ul ascendent al creaţiei tânărului poet Sebastian Remus Crăciun şi progresele constante ale acestuia adăugând că în noul volum de poeziei  autorul“ îşi dă întreaga măsură a umorului”.

Printre susţinătorii lui Sebastian se numără şi Brânduşa Bialy şi Nicoleta Daneliuc de la DGASPC Suceava care, împreună cu membrii echipei Mobile de la Gura Humorului, l-au sprijinit să-şi promoveze primul volum de poezii, ambele remarcând capacitatea acestuia de a atrage în jurul lui oameni, dar şi de a-i încuraja pe ceilalţi.

La lansarea cărţii au participat şi elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 1 Suceava, însoţiţi de profesoara Luminiţa Căşuneanu, care i-au făcut o surpriză lui Sebastian prezentându-i o scenetă plină de tâlc despre importanţa cuvântului şi a lecturii şi i-au înmânat revista şcolii ce are dedicată o secţiune specială tânărului poet.Eveniment Sebastian Craciun

Evenimentul de la Muzeul de Istorie din Suceava a fost organizat de Televiziunea Intermedia Suceava, iar moderatorul acestuia a fost jurnalista Adriana Dascălu Bulină.

Sebastian Remus Crăciun, în vârstă de 13 ani, este elev în clasa a VI-a  la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Cîmpulung Moldovenesc, iar volumul „Numărătorul de paşi” a fost publicat printr-un proiect al Asociaţiei Culturale „Fair Play” din Gura Humorului, condusă de poetul Sorin Poclitaru, la editura „Smart” din Gura Humorului.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de