25 de trupe de teatru formate din educatoare şi părinţi ai unor preşcolari suceveni participă la Concursul Judeţean de Teatru – ”Actori mari pe scene mici, pentru grupa de pitici”


Intră acum și în grupul de

Un număr de 25 de trupe de teatru formate din educatoare şi părinţi ai unor preşcolari din judeţul Suceava vor participa, vineri, la prima ediţie a Concursului judeţean de teatru “Actori mari pe scene mici, pentru grupa de pitici”, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.Actori mari pe scene mici pentru     grupa de         pitici

Potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei Kult-Art Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, prin Domeniul Curriculum şi Inspecţie Şcolară – Inspector Şcolar pentru educaţie, organizează vineri, 17 iunie 2016, prima ediţie a Concursului judeţean de teatru ,,Actori mari pe scene mici, pentru grupa de pitici’’, ce va avea loc în intervalul orar 9,00- 17.00, în sala Cinema Modern Suceava.

Sursa citată precizează că la concurs s-au înscris  25 de trupe de teatru formate din educatoare din județul Suceava, care, împreună cu părinţii preşcolarilor, vor pune în scenă reprezentaţii teatrale din sfera teatrului de actori/ de păpuşi/ de umbre/ monolog.

“Beneficiarii acestor spectacole vor fi aproximativ 1250 de copii preşcolari spectatori la teatru, care vor fi sprijiniți să înţeleagă şi să aprecieze teatrul ca artă, să-şi dezvolte gustul şi receptivitatea pentru frumos şi nu în ultimul rând să-şi formeze mai multe tipuri de conduită socială – mai ales în ceea ce priveşte comportamentul în timpul vizionării unei piese de teatru. Acestora li se va oferi astfel prilejul de a trăi emoţii alături de eroii îndrăgiţi şi momente de mare intensitate afectivă. Beneficiarii spectacolului pot fi, de asemenea, şi copiii de la celelalte cicluri de învăţământ, colectivele de părinţi, membrii comunităţii locale şi orice alte persoane care doresc ca timp de aproximativ o oră să urmărească o piesă de teatru pentru copii”, se arată în comunicatul de presă.

În timpul pauzelor dintre reprezentaţiile trupelor de teatru înscrise în concurs, atmosfera va fi animată de Clovnul Bobo şi Clauniţa Bobolina.

Juriul primei ediţii a Concursului Judeţean de Teatru ,,Actori mari pe scene mici, pentru grupa de pitici’’ este format din: Carmen Veronica Steiciuc – director al Teatrului municipal ”Matei Vişniec”, Nicoleta Dăneasa – critic de teatru, preşedinte al Asociaţiei KULT-ART Suceava, Daniela Răileanu – inspector şcolar pentru educaţie timpurie din cadrul ISJ Suceava, precum şi prof.univ.dr. Liliana Ignătescu şi prof.univ.dr. Ştefan Sfichi de la Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava .

Suma colectată din achiziţia biletelor de intrare va fi folosită în scop caritabil pentru susţinerea financiară a unui caz umanitar şi anume a Magdalenei Nuţu,  o fetiţă în vârstă de 6 ani, care este diagnosticată cu leucemie limfoblastică acută.

Preţul unui bilet de intrare va fi de 5 lei.

Partenerii acestui eveniment sunt Teatrul Municipal ”Matei Vișniec”, Asociația Kult-Art Suceava și Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de