Peste 100 de copii s-au înscris la Atelierele „Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare”, care încep luni la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

ateliere de arta

Muzeul Bucovinei anunţă că luni, 22 august a.c., la Muzeul de Istorie din Suceava,  încep Atelierele „Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare”.

Aflat la a V-a ediţie, proiectul se dovedeşte a fi de mare succes, an de an crescând numărul cererilor.

Într-un comunicat al Muzeului Bucovinei se arată că anul acesta au fost suplimentate locurile pentru toate cele patru ateliere, astfel s-au putut înscrie peste 100 de copii.

Sursa citată precizează că Atelierele ”George Lowendhal – scenograf” şi ”Alternative plastice” au fost primele pe lista preferinţelor copiilor şi părinţilor. Un mare interes a trezit şi atelierul ”Sculptura – arta volumelor”, modelajul în lut  devenind în ultimii ani o tehnică mult apreciată de micii artişti.

Noutatea pentru acest an este ”Atelierul Străluciri de sidef”  – atelier de pictură în care exercitiile cromatice de obţinere a tonurilor şi nuantelor îi vor apropia pe micii artişti de tehnicile picturale abordate de artista bucovineană Elena Greculesi.

”Aceste ateliere sunt un mijloc de promovare în rândul publicului de vârstă şcolară a artiştilor plastici bucovineni G. Lowendhal, I. Bârleanu, M. Pruteanu Corduban şi E. Greculesi, precum şi a lucrărilor lor aflate în colecţiile Muzeului Bucovinei”, se arată în comunicat.

Materialele şi ustensilele necesare desfăşurării atelierelor, precum şi serviciile de lectorat, sunt asigurate de către organizator – Muzeul Bucovinei, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava.

Sursa citată mai menționează că la finalul acestor ateliere, în luna septembrie, se va organiza o expoziţie cu lucrările realizate în cadrul celor patru ateliere, se vor acorda premii şi diplome de participare tuturor expozanţilor.

 


Intră acum și în grupul de