Expoziția de artă plastică abstractă, ”Sedimente și Vibrații”, va fi deschisă, vineri, la Muzeul de Istorie din Suceava

afis 2016La Muzeul de Istorie din Suceava, va avea loc, vineri, la orele 17:00, vernisajul expoziției de artă plastică abstractă, ”Sedimente și Vibrații”, aparținând artiștilor plastici Władysław Kubień și George Ostafi.

Expoziția cuprinde 61 de tablouri pictate în ulei pe pânză, de diverse dimensiuni, majoritatea medii și mari, ale ambilor artiști și opt sculpturi în metal și lemn, aparținând artistului Władysław Kubień .

Władysław Kubień, profesor de limba polonă în Český Těšín, este un vechi prieten al Bucovinei, activând în cadrul școlilor de vară organizate aici de Dom Polski Suceava.

George Ostafi, muzeograf la Muzeul Bucovinei este un artist cunoscut în Suceava, implicat mult în activitățile comunității polone din Bucovina.

George Ostafi și Władysław Kubień au început colaborarea lor artistică din anul 2007, când au itinerat în patru țări proiectul lor „24 de  metri pătrați”, ei fiind atrași unul față de altul prin modul asemănător de a aborda artele vizuale, simțindu-se în același timp aparținători ai aceluiași spațiu central european, cisleithanic și carpatic.

Expoziția ”Sedimente și Vibrații” poate fi vizitată până la sfârșitul lunii septembrie, în Sala de expoziții temporare de la parterul Muzeului de Istorie din Suceava.