Ion Lungu: Voi avea discuții la Compania Națională de Investiții pentru acoperirea patinoarului artificial din Suceava


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu sustine o conferinta de presa la Primaria Suceava.

ion lungu (2)

”Festivalul UNICA a fost un lucru bun din d.p.d.v. cultural. Am pus Suceava pe harta modiala a flmului.

Toti cei care au prezentat filme la Suceava ne-au felicitat pentru sala si pentru dotarile pe care le avem la Cinema Modern. A fost si o promovare a cinematografului.

Foarte important si delicat in actulaul context, singura sansa a noastra de a consolida casele si blocurile sunt fondurile europene.

Problema e ca valoarea minima a proiectului trebuie sa fie 100.000 de euro. E nevoie de asocieri intre blocuri si asociatii de proprietari. Si e foarte greu.

Propun ca ponderea contributiilor la proiect sa fie de la primarii de 25 % si de la asociatii de doar 15%, ca sa nu pierdem acest ultim tren.

Locuințele de dinainte de 1990 si cele din ani ’60 ar trebui consolidate urgent la Suceava. Si sunt foate multe. Macar jumatate din ele trebuie reabilitate.

A mai fost o licitatie pentru reabilitare strazi in oras. Au fost depuse oferte si pe 25 august s-au deschis ofertele. Cele de pana acum sunt contestate.

Nu zic ca nu a fost o buna intentie cu aceasta noua Lege a achizitiilor publice, dar in practica e trist. Se poate contesta acum de trei ori mai mult.

Eu nu acuz ca nu a fost buna intentie, dar in realitate e un blocaj total. Avem acum opt licitatii mari blocate care trebuiau sa dezvolte orasul in vara asta.

Nici perspectiva fondurilor europene nu e rezolvata. Documentatiile – neclare. Ghidurile specifice nu sunt clare si nici publicate. Apoi, contestatiile.

Merg sa depun proiectul pentru Sala polivalenta si o sa am discutii la Compania Națională de Investitii pentru acoperirea patinoarului artificial din Suceava.

Vreau sa vad foaia de parcurs si vreau din toata inima sa vad acoperit patinoarul si sa extindem verstiarele.

Vineri, va fi inchisa strada Nicolae Balcescu din oras pentru ca este concert VOLTAJ, pe esplanada Casei Culturii. Concertul e gratuit si e adus de BORSEC.”


Intră acum și în grupul de