Liderul PMP Suceava: Nu blocăm funcționarea Consiliului Local Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici, si vicepresedintele PMP, Marian Andronache, sustin o conferinta de presa la sediul PMP Suceava.

Corneliu Popovici si Marian Andronache

Corneliu Popovici:

”As fi vrut ca aceasta conferinta sa o tinem la Radauti. Saptamana trecuta a avut loc o sedinta de CL si este o schimbare de majoritate in Radauti.

PMP nu a avut nici un fel de intelegere pentru o majoritate la CL. Am discutat cu colegii din PMP Radauti si transmit un mesaj radautenilor.

Totul a plecat de la doua numiri de persoane in AGA de la ACET si Servicii Comunale. De aici, au inceput tot felul de discutii.

PMP, prin reprezentantii sai din CL Radauti, va pune umarul la dezvoltarea orasului. Nu am nici o intelegere nici cu PSD si nici PNL, dar acolo lucrurile se misca.

Au inceput sa dispara gropile si sa se faca diverse alte lucruri bune. Nu blocam functionarea CL, nu blocam Radautiul.

Vina pentru ce s-a intamplat la ultima sedinta de CL ii apartine primarului. Am discutat cu el acest lucru. Am convenit sa ii asiguram majoritatea simpla in CL atat timp, cat proiectele consilierilor PMP vor fi luate si ele in considerare. Ce se intampla azi in Radauti poarta si amprenta fostului viceprimar Nicolau.

Radauti, cu sprijinul nostru va merge spre dezvoltare si nu ne vom lasa pacaliti de cei care vor sa scoata castanele din foc cu mana noastra.

Nu se dizolva nici un CL si orasul functioneaza mai departe atata timp cat va exista intelegere si PSD va lua in considerare proiectele noastre de CL.

Peste doua saptamani incepe un nou an scolar. A fost un an plin de festivaluri, Suceava a inceput sa se mai miste un pic, dar parca am uitat de invatamant.

In 2016, prin declaratiile celor de la ISJ se anunta ca vor fi avizate sanitar 301 scoli. Anul trecut am avut 313 scoli. Si 5 milioane de euro s-au alocat catre scoli.

Cer inspectorul-sef al ISJ sa explice parintilor ce s-a intamplat cu banii alocati scolilor, ii cer prefectului sa ia pozitie si sa clarifice acest lucru.

Sa iti trimiti copilul intr-o scoala care nu are normele minime de protectie e un lucru foarte grav. Vreau ca prefectul sa isi spuna punctul de vedere.

Gasim bani de festivaluri si de alte lucruri, dar e mai importanta siguranta in scoli a copiilor nostri. Nu putem trece pe plan secund siguranta copiilor.”

Marian Andronache:

”Fuziunea la Suceava cu UNPR s-a incheiat cu bine. La nivel national sunt acum vicepresedinte al PMP si presedinte interimar al PMP Suceava.

Dupa fuziune sunt foarte multe persoane care au inceput sa vina la noi. Multe persoane tinere si imi doresc sa vina cat mai multi tineri in politica.

Majoritatea in CL Suceava s-a facut de la bun inceput. E pacat ca mai sunt sincope la noi si ca HCL ce trebuie luate cu două treimi nu trec in mod normal.

Ar trebui un pic dezbracata haina politica. Nu putem defavoriza cetatenii. Unul isi vede problema rezolvata, iar altul cu acelasi gen de problema, sa nu o faca.

Salut pozitia primarului privind anveloparea si consolidarea blocurilor din Suceava. E destul de greoi sa aduni toti oamenii sa isi dea acordul pentru proiecte. Am sustinut si acoperirea patinoarului in campanie si vad ca este pe ordinea de zi a primarului, dar voi propune si reabilitarea strandului ca baza sportiva.

Un punct fierbinte sunt debransarile care se cer. Cumva putem spune ca s-au inasprit conditiile de debransare. Cand Thermonet a preluat activitatea ei isi doresc sa aplice legea intocmai. Am studiat si eu legea si sunt necesare unele cerinte in plus si asta ridica un pic costurile debransarii.

Zilele astea au inceput discutiile cu Thermonet si am sa vreau sa verific cat de corecta e valoarea proiectelor sale. Si daca au specialisti care sa verifice.

Sigur se va ajunge la o intelegere benefica pentru cetateni, dar cu respectarea legislatiei in curs.”

Corneliu Popovici:

”Din punctul de vedere al cotizatiei la zi, suntem mai tari decat PSD si PNL”.


Intră acum și în grupul de