Tânărul pianist sucevean Nicolae Constantinescu a susţinut, vineri seara, un concert în cadrul Serilor Muzicale ale Muzeului Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Tănărul sucevean Nicolae Constantinescu a susţinut, vineri seara, un concert de pian în cadrul Serilor Muzicale ale Muzeului Bucovinei din Suceava, în program fiind incluse creaţii ale compozitorilor Frederyk Chopin, Joseph Haydn, Johannes Brahms, Dinu Lipatti şi Lorenzo Logatti.

După concert, tânărul muzician a declarat pentru NewsBucovina că a fost o bucurie să cânte pentru publicul sucevean, mai ales că şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa în acest oraş.

El a spus că a fost elev al Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava până în clasa a XI-a, apoi s-a transferat la Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti” din Bucureşti, iar în prezent este student în anul I la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la specializarea interpretare muzicală pian.

Nicolae Constantinescu a menţionat că a participat la mai multe concursuri de interpretare instrumentală, inclusiv la două ediţii ale Concursului “Lira de Aur”, adăugând că a susţinut şi recitaluri cu prilejul unor evenimente organizate în Bucureşti, dar şi în Suceava, iar acesta este primul său concert solo la pian în cadrul Serilor Muzicale ale Muzeului Bucovinei.

Studentul Nicolae Constantinescu a mai spus că din repertoriul ales pentru concertul de la Suceava nu putea lipsi “Preludiu din Mica suită”, compusă de Dinu Lipatti, mai ales că în acest an se împlinesc 100 de ani de la naşterea marelui pianist şi compozitor român subliniind că valorile româneşti de renume mondial ar trebui mai mult promovate şi readuse în atenţia publicului.

Pianistul Nicolae Constantinescu a spus că, în viitor, îşi doreşte să urmeze o carieră universitară, dar şi să continue să susţină concerte.

Tânărul muzician a mărturisit că visează să cânte împreună cu orchestre ale filarmonicelor de renume ale lumii, precum cele din Viena, din Londra sau New York.

Deşi puţin numeros, publicul sucevean l-a răsplătit cu aplauze pe tânărul muzician pentru talentul interpretativ şi dăruirea sa, care au făcut ca o seară ploioasă de vineri să fie una de neuitat.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de