Peste șapte sute de liceeni participă, gratuit, la pregătirile de la Universitatea Suceava. Rectorul USV: O facem pentru comunitate, pentru ca elevii noștri să aibă un procent de reușită mai mare la Bac


Intră acum și în grupul de

Peste șapte sute de liceeni suceveni participă, gratuit, la pregătirile organizate de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava pentru examenul de Bacalaureat a declarat rectorul USV, prof.univ. dr. ing. Valentin Popa în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV care a menționat că acest efort al universății este în folosul comunității.

Rectorul USV a spus în cadrul emisiunii că Universitatea, mediul academic, ar trebui să fie implicat mai mult în viața orașului și a apreciat că universitatea nu trebuie percepută ca un oraș în oraș, explicând astfel participarea sa în ultima ședință a Consiliului Local Suceava.

„Eu cred că rectorul Universității din Suceava trebuia să vorbească în Consiliul Local de când s-a înființat Consiliul Local. Trebuia să fie invitat și trebuia să discute teme care interesează orașul. Universitatea nu e un oraș într-un oraș, chiar dacă este percepută așa. Până la urmă suntem interdepentenți și este bine să discutăm așa”, a spus Valentin Popa.

Rectorul a adăugat că legislația îi oferă și posibilitatea să participe la aceste ședințe ale Consiliului Local subliniind că rectorul USV este purtătorul mesajului comunității academice pentru că are o reprezentativite sporită fiind ales de toți profesorii și de reprezentanții studenților.

„Cred că de mult trebuia să fac asta. Mie îmi pare rău că am făcut-o așa de târziu”,  spus Popa care a menționat că a dorit să transmită direct anumite preocupări ale mediului academic sucevean.

„M-am dus să prezint niște probleme care ar trebui impulsionate care depind de susținerea Consiliului Local și de imboldul pe care l-ar putea da Consiliul Local primarului. Am vrut ca și pe această cale să întind o mână, un sprijin, învățământului preuniversitar”, a mai spus rectorul USV.

El a subliniat că în momentul de față la pregătirile USV pentru Bacalaureat participă 700-800 de elevi.

„Ei nu vin la noi toți. Statistic, între 30 și 40 la sută chiar ne aleg pe noi. Lucrez mai degrabă pentru celelalte universități. Dacă nu aș face acest lucru probabil că același procent ar veni și fără acele eforturi ale colegilor mei”, a spus Popa.

Rectorul a mai declarat că această acțiune a USV este pentru comunitate.

„O facem pentru ca elevii noștri să fie mai bine pregătiți, să fie un procent mai mare de reușită la Bacalaureat, renumele liceelor noastre să fie mai bune, finanțările, până la urmă, să vină mai mari”, a mai spus rectorul USV.

Valentin Popa a mai declarat că cei din USV se bucură dacă din această creștere a numărului de elevi care promovează Bacalaureatul va crește și numărul celor care vor urma apoi cursurile universitare la Suceava, mai ales că această acțiune este un prilej ca liceeni să vadă și universitatea și să cunoască și profesorii care vor preda acolo.

„Așa este corect să facă o universitate pentru comunitatea locală”, a spus Valentin Popa.(N.B.)


Intră acum și în grupul de