CJ Suceava a declanșat procedura de extindere a terminalului de pasageri la Aeroportul Suceava ce estimează în acest an 300.000 de pasageri. Pentru cererile de transport mărfuri în țări arabe și China se construiește un terminal cargo


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a declanșat procedura pentru extinderea terminalului de pasageri al Aeroportului Suceava și construcția unui terminal cargo.

CJ Suceava a anunțat achiziția directă a unui studiu de impact pentru extinderea Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava, aceasta fiind o evaluare ex-ante în vederea începerii proiectului.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, arată că în contextul creșterii numărului de pasageri procesați pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, cât și existența unor cereri pentru transportul de mărfuri prin intermediul aeronavelor de tip cargo, terminalul existent se dovedește insuficient fiind necesară extinderea terminalului de pasageri și construirea unui terminal cargo.

Valoarea estimată totală studiului ex-ante de impact este de 25.210,08 lei fără TVA, iar ofertele pot fi depuse până în data de 30 martie.

Conducerea Aeroportului Suceava arată în caietul de sarcini că fluxul de de pasageri înregistrat pe aeroport este unul în creștere, iar pentru anul 2017 se estimează că numărul pasagerilor procesați va fi de  250-300.000 de pasageri, motiv pentru care terminalul existent se dovedește insuficient, existând doar trei ghișee de check-in, un singur flux pentru controlul de securitate, o singură poarta de îmbarcare, suprafețe prea mici (1.460 mp plecări și sosiri) pentru a putea procesa un număr mare de pasageri.

 

De asemenea, arată sursa citată, există solicitări pentru transportul de mărfuri cu aeronave de tip „cargo”, în special de animale vii sau carne congelată către țările arabe, transportul de mărfuri și materii prime din și către China, dar și altele.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de