Prezentarea albumului de fotografie „Dor de ROST” ce înfățișează satul tradițional, semnat de Răzvan Voiculescu, joi, la USV


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava va avea loc, joi, 27 aprilie, prezentarea albumului de fotografie „Dor de ROST”,semnat de unul dintre cei mai cunoscuţi artişti fotografi români, Răzvan Voiculescu.

Albumul ce va fi prezentat în cadrul evenimentului reuneşte o colecţie de ipostaze ce înfăţişează satul tradiţional, precum meşteşuguri, obiceiuri, momente, poveşti de viaţă, și propune, în cele peste 300 de pagini, tipărite în condiţii grafice de excepţie, redescoperirea şi păstrarea acestor tradiţii.

 

Totodată, publicul va putea asista la proiecția filmului de scurtmetraj „Dor de ROST” (making of), produs de Răzvan Voiculescu.

 

„Cei care sunt pasionați de călătorie, fotografie și <<păstrători de ROST>> românesc sunt bineveniți”, a transmis Răzvan Voiculescu publicului sucevean.

 

Evenimentul va avea loc în Aula din Corpul E al USV, începând cu ora 16.00.

Răzvan Voiculescu a absolvit Institutul de Arte Plastice din Copenhaga, s-a specializat în grafic design și fotografie la Colegiul de Arte Vizuale din New York, a avut exploziții personale de fotografie la Copenhaga, Goteborg, Paris. Revenit în țară, a publicat mai multe albume pe teme diverse.

În 2013, Răzvan Voiculescu a publicat albumul „ROST – Esenţe şi gusturi româneşti”, iar după doi ani a revenit cu partea a doua şi cea mai amplă din seria dedicată satului tradiţional, și anume „Dor de ROST”.

Din serie au mai făcut parte şi albumele „România–ţinuta umilă a splendorii” şi „Ţara Lăpuşului –Destine încrustate”.(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de