Astăzi și mâine, în Cetatea de Scaun a Sucevei, are loc Festivalul Internațional de Film Ecologist ECO FEST TOUR


Intră acum și în grupul de

În zilele de 26-27 iunie, luni și marți, în Cetatea de Scaun a Sucevei are loc Festivalul Internațional de Film Ecologist ECO FEST, care propune sucevenilor workshop-uri, proiecții de film și concerte de muzică folk.

Potrivit programului, luni, 26 iunie, de la ora 19.00, în Cetatea de Scaun a Sucevei vor avea loc trei workshop-uri, acestea fiind susținute de Lavinia Șandru, care va interacționa pe teme ecologiste, artistul plastic Mariana Pachis, care va vorbi copiilor despre culoare și despre semnificații, iar caricaturistul și graficianul Mihai Pânzaru PIM va oferi „portrete la minut” tuturor copiilor.

De asemenea, tot luni, de la ora 21.00, va avea loc proiecția filmului „Cartea Junglei”, în regia lui Jon Favreau.

Marți, 27 iunie, de la ora 19.00, Festivalul Internațional de Film Ecologist ECO FEST TOUR va continua cu un concert de muzică folk, care îi va aduce în fața publicului sucevean pe: Andrei Păunescu, Emeric Imre, Claudiu Popa, Magda Puskaș și Rareș Suciu. Ulterior, de la ora 21.00, va avea loc proiecția filmului „Oblivion – Planeta uitată”, în regia lui Joseph Kosinski.

Aflat la a șaptea ediție, Festivalul Internațional de Film ECO FEST a derulat șase ediții în România (2011 – 2014, 2016) și una în Italia, în cadrul Expoziției Universale de la Milano (2015). A fost inițiat de către actrița Lavinia Șandru, selecționerul Marin Vladimir și regretatul regizor Cornel Diaconu, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. În acest an, cu susținerea Ministerului Culturii și Identității Naționale, singurul festival internațional de film ecologist – ECO FEST – va efectua un tur în mai multe județe din țară.

Conform organizatorilor, ECO FEST TOUR se adresează în mod special, dar nu exclusiv, copiilor și tinerilor, toate manifestările fiind cu intrare liberă.

„Organizatorii ECO FEST TOUR își exprimă convingerea că adresându-se cât mai devreme copiilor și adolescenților printr-o educație ecologistă accesibilă și plăcută, cresc șansele de a fi corectate erorile de astăzi ale societății, iar mâine, de a trăi într- o societate ”bine crescută”. Pierderea reperelor morale și raportarea la false valori culturale afectează profund societatea”, au precizat organizatorii Festivalului Internațional de Film Ecologist ECO FEST TOUR.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de