Expoziția ”Artă și Artefacte” se deschide, miercuri, la Muzeul de Istorie din Suceava. Peste 350 de piese create de participanții la Atelierul de arheologie experimentală vor fi expuse publicului

La Muzeul de Istorie din Suceava va avea loc, miercuri, 19 iulie a.c., la ora 17.00, vernisajul expoziției „Artă și Artefacte”, realizată în cadrul proiectului cultural ”Artă și Artefacte”, ediția a II-a.

Astfel, potrivit organizatorilor, în perioada 19 iulie – 11 august a.c., vor fi expuse publicului peste 350 de piese, reproduceri ale anumitor obiecte cucuteniene, create de cei 131 de copiii participanți la activitățile Atelierului de arheologie experimentală ”Artă şi Artefacte”.

Lucrările realizate, respectiv vase, pandantive, statuete antropomorfe şi zoomorfe, sunt inspirate după artefactele cucuteniene, păstrate în colecţiile de arheologie ale Muzeului Bucovinei.

Alături de lucrările realizate de copii vor fi expuse și obiecte de patrimoniu aparținând culturii Cucuteni, piese descoperite în timpul săpăturilor arheologice de la Preutești, județul Suceava, precum și fragmente ceramice descoperite la Trușești, județul Botoșani.

”Copii, părinţi, bunici şi public interesat, vă aşteptăm, cu drag, să ne treceţi pragul şi să cunoaşteţi a doua  noastră generaţie de <arheologi juniori> precum şi creaţiile lor. Cu această ocazie, organizatorii vor acorda tuturor participanţilor la Atelierele de arheologie experimentală, diplome de <arheolog junior>.

Intrarea  este liberă!”, transmit reprezentanții Muzeului Bucovinei. (Irina Lițu)

 

 

 

loading...