Peste 1.500 de artiști amatori din județ și 300 de artiști din străinătate sunt așteptați să participe la Festivalul „Întâlniri Bucovinene” de la Câmpulung Moldovenesc

Cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” va avea loc în perioada 28 – 30 iulie a.c. pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Câmpulung Moldovenesc. La eveniment sunt așteptați să participe peste 1.500 de artiști amatori din județul Suceava și 300 de artiști din străinătate.

Festivalul Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” este organizat de Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc, Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural „Bucovina”, inițiatorul și principalul organizator al festivalului fiind, timp de 27 de ani, Casa de Cultură din Piła – Polonia, respectiv Zbigniew Kowalski, care este și directorul festivalului.

„Festivalul, care nu reprezintă doar un eveniment cultural multietnic ce nu are echivalent în Europa, ci și o istorie de inițiere a legăturilor bazate pe parteneriat între țările care au semnat protocolul de colaborare (Polonia, România, Ungaria și Ucraina), are ca scop protejarea, conservarea și promovarea folclorului bucovinean în Bucovina și între emigranții bucovineni din aceste țări.

Având o desfășurare itinerantă (Polonia – Jastrowie și Piła / 21 – 25 iunie; Dzierźoniów / 26 – 27 august; Ucraina – Cernăuți / 1 – 2 iulie; România – Câmpulung Moldovenesc / 28 – 30 iulie; Ungaria – Bonyhád / 4 – 6 august), festivalul demonstrează ce loc important ocupă cultura în procesul înțelegerii și cunoașterii, respectului reciproc, toleranței în conviețuire și bunei vecinătăți între diferitele grupuri etnice”, au precizat organizatorii.

Aceștia au mai arătat că în cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” se desfășoară și faza finală a Festivalului – concurs județean de folclor „Comori de suflet românesc”, ediția a XV-a, manifestare la care vor concura 55 de formații de amatori, cele care s-au situat pe locul I la fazele zonale care s-au desfășurat în februarie – martie 2017.

„La evenimentul de la Câmpulung Moldovenesc, cu prilejul căruia va fi organizat și un Târg al meșterilor populari, se așteaptă un număr record de participanți: 300 artiști din străinătate, peste 1.500 artiști amatori din județ, alături de care vor evolua ansamblurile folclorice <<Romanați>>, din Caracal, și <<Ciprian Porumbescu>> Suceava”, au mai transmis organizatorii.

(Mihaela Tcaciuc)

 

 

loading...