Lider sindical din Poliție: Polițistul Vezeteu era singur în patrulă de ani de zile. Ministerul de Interne nu are capacitatea să asigure siguranța polițiștilor

Președintele Biroului Executiv al Sindicatului ”Diamantul” din Poliția Română, Emil Păscuț, a declarat, vineri, că polițistul TF Sorin Vezeteu era singur în activitatea de patrulare de ani de zile și că Ministerul de Interne nu are  capacitatea să asigure siguranța polițiștilor mai ales că există un deficit foarte mare de polițiști.

Păscuț a spus la Antena 3, comentând uciderea polițistului Sorin Vezeteu pe peronul gării Burdujeni, că acesta lucra singur în patrulă de ani de zile.

„Lucra singur de azi de zile. Unii spun că ar fi lucrat cu un alt coleg, dar el lucra singur. (…)S-a aflat acolo o patrulă de tren pe peron”, a spus liderul sindical.

El a menționat că polițistul nu a avut contact prealabil cu ucigașul și că, din câte a înțeles, acesta a fost lovit de circa 40 de ori.

„Ministerul Afacerilor Interne nu are capacitatea să asigure securitatea polițiștilor”, a spus Păscuț care a menționat că Poliția Română lucrează cu jumătate din polițiștii necesari în stradă.

”Și polițiștii au dreptul la securitate”, a adăugat liderul sindical.

El a arătat că din cei 80.000 de angajați ai MAI, doar jumătate sunt polițiști operativi, restul fiind psihologi, economiști, angajați ai Clubului Dinamo și alte categorii.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus reţinerea lui Ioan Beşa (23 ani) pentru „ultraj cu referire la infracţiunea de omor”, victimă fiind agentul șef de poliție Sorin Vezeteu.

Parchetul Tribunalului Suceava arată, într-un comunicat de presă, că în seara de joi, în jurul orelor 21:30, aflat într-un loc public din municipiul Suceava, respectiv staţia CFR Suceava şi având asupra sa un cuţit având lungimea totală de 23 cm, cu lama de 13 cm şi mânerul de 10 cm, Ioan Beşa din satul Mironu din comuna Valea Moldovei a exercitat cu intenţie acte de violenţe grave şi repetate asupra unui agent şef de poliţie din cadrul SJPT Suceava – PPTF Suceava Nord, aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu aplicându-i multiple lovituri cu cuțitul în zone vitale ale corpului, cauzându-i leziuni grave ce în scurt timp au condus la decesul acesteia.

Ioan Beşa a fost reţinut vineri dimineața pentru infracţiunea de ultraj cu referire la infracţiunea de omor, şi urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit primelor date ale anchetei, tânărul a coborât dintr-un tren și l-a atacat pe la spate pe polițist, provocându-i mai multe răni la gât și corp.

Un echipaj al SAJ Suceava a intervenit imediat în zonă și a încercat resuscitarea polițistului, fără succes, fiind declarat decesul.

loading...