Sâmbătă are loc „Crosul Sucevei”. Startul se va da pe esplanada Casei de Cultură


Intră acum și în grupul de

Cea de-a treia ediție a evenimentului sportiv „Crosul Sucevei” va avea loc sâmbătă, 9 septembrie, începând cu ora 9.00, punctul de start și sosire fiind esplanada Casei de Cultură din centrul orașului.

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat, marți, că motto-ul ediției din acest an este „Aleargă pentru sănătatea ta!”, iar cei care doresc să participe se pot înscrie de vineri, de la ora 10.00, la cortul special amenajat pentru acest eveniment în fața Casei de Cultură.

Harșovschi a menționat că tinerii sub 14 ani trebuie să se prezinte la înscrieri cu certificatul de naștere și cu un aparținător.

Startul competiției va fi dat de pe esplanada Casei de Cultură Suceava, traseul fiind compus dintr-o singură buclă, pe următoarele străzi: Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazul/Aleea Anastasie Crimca, Policlinică, Ștefan cel Mare, Ana Ipătescu, Giratoriu – Mc Donald᾽s, Nicolae Bălcescu.

Traseul va fi semnalizat prin benzi de delimitare (garduri/balize de semnalizare amplasate la intersecțiile cu diverse străzi adiacente) și va fi supravegheat de comisari (arbitri) de cursă, amplasați în diferite puncte ale traseului.

În ceea ce privește participanții, vor fi cinci grupe de vârstă, masculin și feminin, după cum urmează: 8-13 ani fete – distanță de alergare 2000 de metri; 8-13 ani băieți – distanță de alergare 2000 de metri; 14-18 ani junioare – distanță de alergare 2500 de metri; 14-18 ani juniori – distanță de alergare 2500 de metri; 19-39 ani feminin – distanță de alergare 2500 de metri; 19-39 ani masculin – distanță de alergare 2500 de metri; 40-49 ani feminin – distanță de alergare 2000 de metri; 40-49 ani masculin – distanță de alergare 2000 de metri; peste 50 ani feminin – distanță de alergare 2000 de metri; peste 50 ani masculin – distanță de alergare 2000 de metri.

Cât despre premii, viceprimarul Lucian Harșovschi a menționat că Primăria acordă diplome și cupe, iar un sponsor va oferi sume de bani pentru cei care se vor clasa pe primul loc, la fiecare categorie.

„Sper să vină cât mai mulți suceveni la mișcare și să nu se sperie pentru că vremea este bună în weekend”, a mai spus Lucian Harșovschi.

Cea de-a III-a ediție a evenimentului „Crosul Sucevei – aleargă pentru sănătatea ta” este organizată de Primăria municipiului Suceava și Asociația Județeană de Atletism Suceava.

Pentru realizarea evenimentului sportiv Primăria Suceava alocă 50.000 lei.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de