Aproape 600 de șoferi, verificați cu etilotestul în trei zile de controale în trafic. Polițiștii suceveni au reținut 12 permise și au aplicat amenzi de peste 94.000 lei


Intră acum și în grupul de

Aproape 600 de șoferi au fost verificați cu aparatul etilotestul în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a accidentelor pe fondul consumului de alcool, desfășurată de polițiștii suceveni.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, în perioada 1-3 septembrie a.c., în a doua parte a zilei, precum şi după lăsarea serii, în scopul impunerii unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, precum şi din cadrul formaţiunilor de profil, au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru reducerea riscului rutier datorat conducerii de vehicule sub influenţa alcoolului pe raza de competenţă.

”În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 586 de conducători auto.

Au fost aplicate 131 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 94.300 lei.

Au fost reţinute 12 permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

În cadrul acţiunii au fost constatate infracţiuni, din care 7 alcoolemii”, informează sursa citată.

Poliția Județeană Suceava prezintă câteva exemple, prin care încearcă să atragă atenţia încă o dată cu privire la pericolele generate de consumul de alcool la volan.

Astfel, sâmbătă, la ora 01:10, un tânăr de 21 ani, din comuna Cornu Luncii, a condus autoturismul pe str. Ion Creangă, din municipiul Fălticeni, având o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

Tot sâmbătă, la ora 23:25, a fost oprit pentru control pe str. Maior Ioan, din municipiul Fălticeni, autoturismul condus de un bărbat de 30 ani, din localitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.


Intră acum și în grupul de