260 de conducători auto sancționați de polițiștii suceveni, în weekend, pentru exces de viteză. Un șofer a fost prins conducând cu 155 km/h în localitate


Intră acum și în grupul de

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, în perioada 1-3 septembrie a.c., în intervalul orar 08:00-13:00 şi 15:00-20:00, Serviciul Rutier Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din judeţ, a organizat şi desfăşurat o amplă acţiune pe linia combaterii excesului de viteză.

”În cadrul acţiunii au fost aplicate 410 sancţiuni contravenţionale, în valoare de  162451 lei, din care: pentru viteză -260; depăşiri neregulamentare -12;  nefolosirea centurii de siguranţă – 44; defecţiuni la sistemul de iluminare – 13; alte abateri -73.

Au fost reţinute 34 de permise de conducere, din care 22 pentru depăşirea regimului legal de viteză.

 De asemenea, au fost reţinute şi 11 certificate de înmatriculare” arată sursa citată.

Poliția Județeană Suceava notează că un bărbat de 33 ani, din Vicovu de Sus, a condus auto, pe DN2, cu viteza de 102 km/h, în localitatea Dărmăneşti, având de asemenea defecţiuni la sistemul de iluminare al vehiculului.

Un bărbat de 34 ani, din municipiul Rădăuţi, a condus auto , pe DN2H-Slobozia, cu viteza de 116 km/h în localitate. De asemenea, la momentul opriri, aceasta nu avea asupra sa permisul de conducere.

Un bărbat de 28 de ani a condus autoturismul pe DN2 pe raza localităţii Dărmăneşti cu viteza de 155 de km/h în localitate. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere.

”Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi consumul de alcool generează accidente cu urmări din cele mai grave!”, transmite sursa citată.

 


Intră acum și în grupul de