Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” s-a deschis la Cluj Napoca. Gheorghe Niță: Se pot degusta, barabule la șparhat, găluște în curechi, balmoș sau miel jintuit. Ansambluri folclorice vor evolua pe parcursul manifestării


Intră acum și în grupul de

Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” s-a deschis, vineri, la prânz, la Cluj Napoca unde clujenii vor putea vedea Cămara Bucovineană, dar vor putea degusta și barabule la șparhat, găluște în curechi, balmoș sau miel jintuit.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță, care se ocupă de acest proiect a spus că a fost deschis Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” cu proiectul ”Gustă din Bucovina”, prin care se promovează Bucovina atât turistic cât și gastronomic.

„Să chemăm ardelenii să vină la noi în Bucovina și să ne viziteze și să vadă și gastronomia noastră”, a spus Niță.

El a arătat că Am venit cu un car cu boi încărcat cu păpușoi.

Niță a precizat că sunt expuse produse lactate, produse din carne, miere de albine, mere, și alte produse.

„Tot ce avem noi în Bucovina. O cămară bogată din Bucovina care va fi un exemplu pentru cei din Cluj”, a spus vicepreședintele CJ Suceava.

„Le vom arăta celor din Cluj cum se face o barabulă pe șparhat sau să-i invităm să mănânce o gălușcă în curechi sau un papanș, dar și alte bunătăți”, a menționat Niță.

El a adăugat că sunt montate și două stâni cu preparate de stână cu „un balmoș adevărat”

„Le vom spune clujenilor Povestea balmoșului și Povestea mielului jintuit care se fac numai în Bucovina”, a adăugat Niță.

 El a mai declarat că a fost montată „o scenă mare, gospodărească” pentru programul artistic ce va fi susținut de formațiile tradiționale din județ, din Fundu Moldovei, Mălini, fanfara de la Sf. Ilie, Ansamblul „Ciprian Porumbescu” cu toți artiștii.

Potrivit acestuia vor veni și din județul Cluj câteva formații ce vor presta pe scena amplasată aproape de centrul municipiului.

La acest târg a fost invitată și Asociația Produs de Cluj care a fost invitată de autoritățile sucevene să participe și la Suceava, în perioada 27-29 octombrie, când se va desfășura Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” la Suceava.


Intră acum și în grupul de