O nouă reprezentație a spectacolului „D’ale carnavalului”, de I. L. Caragiale, sâmbătă, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava

O nouă reprezentație a spectacolului „D’ale carnavalului”, de I. L. Caragiale, în regia lui Tudor Lucanu, va avea loc sâmbătă, pe 21 octombrie, de la ora 19:00, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Acestă piesă a deschis pe 14 septembrie a.c. cea de-a doua stagiune teatrală de la Suceava.

„Când vorbim de scrierile lui Caragiale nu ezităm să vorbim despre actualitatea lor. Și asta pentru că societatea românească nu a evoluat prea mult în mai bine de o sută de ani. Structura morală a personajelor din operele lui Caragiale este regăsită și astăzi. O recunoaștem în mass-media, în politică sau chiar pe stradă. Ne confruntăm cu aceleași probleme, cu același comportament de mahala și răspundem cu aceeași trăncăneală ca acum un secol în urmă. D’ale carnavalului  pune sub lupă toate metehnele noastre dintotdeauna, ne arată substanța care ne-a fost alterată și care ne-a transformat în moftangii, în mitocani, în corupți, în înșelați și înșelători, în haplea, în mangafale. Și lista poate continua. Nu degeaba acțiunea se petrece într-un carnaval, timp al „lumii întoarse cu susul în jos”, când toți poartă măști. Masca este cea care ascunde identitatea, dar și cea care aduce la lumină adevărata esență umană”, spune regizorul Tudor Lucanu.

Echipa de producție a spectacolului este formată din Tudor Lucanu – regia artistică, Irina Moscu – scenografie/lumini și Sebastian Rațiu – regia tehnică.

Din distribuție fac parte actorii Cosmin Panaite, Cătălin Ștefan Mîndru, Sebastian Bădărău (colaborator), Clara Popadiuc, Alexandru Marin (colaborator), Delu Lucaci, Horia Butnaru, Sergiu Moraru, Cristina Florea și Diana Lazăr.

Durata spectacolului „D’ale carnavalului” este de o oră și jumătate.

Pentru acest spectacol, biletul costă 20 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere, prețul unui bilet fiind de 10 lei. Rezervări, la telefon: 0759048677 sau online: bilete@teatrulmateivisniec.ro

loading...