Elevi din Suceava și Udești vor marca, la Biroul Francez, Ziua Internațională a Toleranței

La Biroul Francez din incinta Casei Prieteniei din municipiul Suceava va avea loc miercuri, 29 noiembrie a.c., începând cu ora 18:00, o activitate la care vor participa elevii Școlilor Generale Nr. 1 din Suceava și Udești, care vor pleda pentru înțelegere, toleranță și prietenie, în luna noiembrie fiind sărbătorită Ziua Internațională a Toleranței.

Potrivit reprezentanților Centrului de Reușită Universitară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, activitatea dorește să amintească publicului care sunt pericolele intoleranței în societate, dar și importanța conviețuirii în pace și armonie.

„Elevii sunt îndemnați la înțelegere și respect reciproc, la dialog și la cooperare între culturi, civilizații și popoare, pentru a descuraja atitudinile extremiste dominate de violență și ură. Elevii celor două școli gimnaziale,  coordonați de doamnele prof. Sandu Daniela și Trifan Oana vor recita, dansa, cânta, iar expoziția de desene va fi expresia dorinței de a împărtăși aceste valori”, a arătat sursa citată.

Organizatorii au mai transmis că activitatea are ca scop și încurajarea elevilor de a se exprima și comunica în limba franceză, de a socializa cu alți elevi care împărtășesc aceleași valori, de a lega prietenii și de a descoperi împreună diversitatea spațiului francofon.

Intrarea este liberă.

 

loading...