Peste o sută de studenți suceveni preocupați de dezvoltarea carierei au participat la cea de-a VI-a ediție a conferinței „Career Advice for Students”


Intră acum și în grupul de

Asociația Studenților Implicați în Dezvoltarea Carierei (A ȘtI DC) în parteneriat cu Laboratorul de incubare a afacerilor (INCUBAF) al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a organizat marți, 12 decembrie a.c., în Aula Corpului E, cea de-a VI-a ediție a evenimentului „Career Advice For Students”, cu tema „Analizează, Construiește, Progresează”.

Potrivit reprezentanților Asociației Studenților Implicați în Dezvoltarea Carierei, peste 110 studenți au avut ocazia să asculte istoria de succes a invitaților acestui eveniment, printre care s-au numărat Monica Prisăcaru – Administrator Impact Fm și Viva Fm; Anca Adomniței – Director BCR Sucursala Suceava; Alex Ignat – Team leader Capgemini Suceava; Tudor Andronic – Asociat & Finance Director FizioMED Suceava și Elena Violeta Luca – Manager marche Auchan Suceava.

„Din punctul de vedere al invitaților cel mai important e să nu te oprești în a te descoperi și trebuie să treci prin multe obstacole ca mai apoi să obții locul de muncă mult dorit și ulterior să ai profit din el. Elementul cel mai important remarcat de invitați pentru a face performanță este pasiunea și necesitatea cunoștințelor de marketing. De asemenea, pentru a manageria o echipă ai nevoie de perseverență, dedicare și entuziasm”, a arătat sursa citată.

În urma discursurilor, studenții au formulat întrebări fiind interesați de criteriile de angajare în cadrul acestor companii. Totodată, studenții au fost interesați dacă vor avea posibilitatea să obțină un stagiu de practică și dacă există probabilitatea să obțină o eventuală angajare.

„Mă bucură faptul că și la acest eveniment de tradiție al organizației au răspuns pozitiv antreprenori și manageri locali care au avut toate deschiderea față de studenți, prezența studenților într-un număr mare, dar mai ales implicarea acestora în secțiunea de întrebări și răspunsuri. Faptul că am depășit durata preconizată de două ore datorită întrebărilor de substanță ale studenților din diferite facultăți ale universității arată interesul acestora pentru o dezvoltare profesională solidă în cadrul unei companii sau ca antreprenor”, a declarat moderatorul evenimentului de conf.univ.dr.ec. Ovidiu-Aurel Ghiuță.

Din formularul de feed-back oferit pentru completare participanților, organizatorii au observat că temele de discuție au fost utilile și evenimentul a răspuns așteptărilor studenților „în mare sau foarte mare măsură” pentru peste 80% dintre respondenți, au mai arătat reprezentanții organizației studențești.

 

 


Intră acum și în grupul de