La USV va avea loc premiera spectacolului „Pisica Verde”, în regia lui Cosmin Panaite

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, în Auditoriumul „Joseph Schmidt”, va avea loc premiera spectacolului „Pisica Verde”, de Elise Wilk, în regia lui Cosmin Panaite. Spectacolul va fi pus în scenă de actorii Teatrului Studențesc Fabulinus, intrarea fiind gratuită, pe bază de invitații.

Potrivit organizatorilor, premiera spectacolului „Pisica Verde” va avea loc joi, 18 ianuarie, de la ora 19.00.

„Spectacolul Teatrului Studențesc Fabulinus, în care actorii se adresează direct publicului, narează povestea unor tineri care împărtășesc o experiență majoră, care le va schimba viața pentru totdeauna, o poveste despre evadarea din cotidian în realități paralele”, au precizat reprezentanții Casei de Cultură a Studenților din cadrul USV.

Sursa citată a arătat că regizorul și coordonatorul acestui proiect realizat de Universitatea „Ştefan cel Mare” și Casa de Cultură a Studenților Suceava este Cosmin Panaite, actor al Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava.

De asemenea, din distribuția spectacolului fac parte: Teona Stavarachi, Lilian-Mihai Nistor, Carolina Neagu, Artiom Creț, Luminița Andruh, Ludmila Mihai, Felicia Malai și Bianca Avram.

Născută la Brașov, Elise Wilk este unul din dramaturgii români reprezentativi ai scenei contemporane de teatru. Spectacole pe textele ei au fost montate în teatre din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Târgu Mureș, Craiova, dar și în străinătate. Dramaturgia ei se adresează în special publicului tânăr, principalele teme abordate în scrierele sale fiind adolescența, singurătatea, dragostea sau familia.

Este cunoscută în special pentru piesa de teatru ‘Pisica verde’, scrisă în 2012 și tradusă deja în 7 limbi străine, jucată cu succes atât în cel mai mare teatru din Elveția, Schauspielhaus din Zürich, cât și în Teatrul Luceafărul din Iași, sau montată la Teatrul Național Radiofonic din București ori la postul național de radio elvețian, SRF.

Invitațiile pot fi procurate în mod gratuit de la sediul Casei de Cultură a Studenților, str. Zorilor nr.6, lângă Auto Albina. Alte informații puteți obține la numărul de telefon 0752.092.606.

(Mihaela Tcaciuc)