Cușnir: Prioritățile lui Ion Lungu nu sunt și ale sucevenilor. Așa zisele priorități apar doar pe hârtie, din când în când, în funcție de cheful primarului, cum e și cazul patinoarului


Intră acum și în grupul de

Președintele  organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a apreciat, marți, că prioritățile lui Ion Lungu sunt doar ale sale și nu și ale sucevenilor, iar dacă în 2017 patinoarul era înscris între priorități,  în 2018 primarul nu a mai avut chef să-l înscrie ca prioritate.

Cușnir arată într-un comunicat de presă că Ion Lungu, primarul Sucevei, a anunțat cele 20 de priorități pe care le are pentru anul 2018.

„După cum a anunțat, prioritățile sunt ale lui, nu și ale sucevenilor. Din cele așa zise 20 priorități, 15 aveau statutul de priorități și în 2017. Anul 2017, al 13-lea de când Ion Lungu face ce vrea el cu banii și cu viitorul Sucevenilor, a fost unul cu ghinion, încă un an ratat în care nu s-a întâmplat nimic notabil pentru cetățenii Sucevei. Practic aceste așa zise priorități sunt niște chestii care apar doar pe hârtie din când în când, în realitate în Suceava nu se întâmplă nimic care să ducă la dezvoltarea orașului”, arată liderul social-democrat sucevean.

El menționează că în urmă consultărilor pe care membrii organizației le-au avut cu sucevenii, prioritățile sucevenilor și cum doresc aceștia să fie rezolvate vor fi prezentate lui Ion Lungu și PNL.

Cușnir începe acest demers cu o „prioritate” a anului 2017 pentru Ion Lungu care nu se mai regăsește pe lista priorităților anului 2018.

„Nu pentru că s-ar fi finalizat sau materializat ci pentru că nu mai are chef Ion Lungu, doar e orașul lui. În lista priorităților pentru anul 2017, edilul trecuse „acoperire patinoar”. Îi prezentăm edilului Sucevei, cum sprijină Primăria Galați sportul versus sprijinul acordat de Primăria Sucevei”, precizează Cușnir.

El consideră că modul în care arată tribunele din Galați și cele din Suceava sunt de fapt o unitate de măsură a respectului față de cetățeni, față de utilizatorii patinoarului.

„Ar mai trebui edilul să știe că patinoarul acoperit nu înseamnă doar sprijinirea echipelor de hockey ci și o șansă pentru ca mii de suceveni să facă sport, să fie mai sănătoși. Sunt sute de suceveni la programul cu publicul, sunt sute de suceveni care folosesc micile patinoare din parcările celor două centre comerciale.  Dacă  Suceava ar avea patinoar acoperit, mii de suceveni ar putea folosi această baza sportivă timp de 9-10 luni pe an, chiar dacă plouă sau dacă ninge, chiar dacă sunt + 15 grade afară sau – 30 grade”, a adăugat liderul PSD Suceava.

El însă crede că o asemenea atitudine nu se poate cere actualului primar pentru că ar însemna ca lui Ion Lungu și PNL-ului să le pese de sănătatea și de dorințele sucevenilor.

„Ar însemna să înțeleagă ce înseamnă să faci „Totul pentru Suceava!””, a conchis Dan Ioan Cușnir.(N.B.)


Intră acum și în grupul de